Youtube/Jacques Slade

Obuća napravljena od otpadaka iz fabrike je realnost, jer reciklirane patike Najki stižu na proleće 2020. godine. U pitanju je kolekcija koja nosi naziv „spejs hipi“ sa četiri modela sive boje i grubog izgleda.

Najki je za njihovu izradu iskoristio otpad koji se skuplja na podu fabrike. Zbog samoodrživog pristupa, ovo su i patike sa najnižim karbonskim otiskom do sada.

Sve su u karakterističnoj sivo-naradžastoj boji a najmanje 85 odsto svake patike je napravljeno od ekološkog materijala rPoli, što je varijanta popularnog flajknit. Dobijen je od reciklirane pastike i ostataka majica i različitih otpadaka u proizvodnji drugih proizvoda.

Đon je napravljen od krater pene koja koristi 15 odsto Najki grajnd gume.

Kombinuje se sa recikliranim zum X ostacima, zbog čega je sve lagano i udobno, piše Domino magazin.

Sve će biti dostupno na Nike SNKRS ovog proleća 2020, osim modela spejs hipi 4, koji stižu na leto. Cene još nisu objavljene.

Pogledajte video-prilog koji je kompanija prikladno nazvala „Ove patike su đubre“. Kolekcija je, kažu, inspirisana životom na Marsu.

Kako navode, čak ni dizajneri i inženjeri nisu bili sigurni da li će moći da naprave patike od otpadaka. „Ali morali su da pokušaju, od toga zavisi naša budućnost“, rekli su iz kompanije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime