Najmlađi – najbolji

0

Foklorna sekcija Đurđevak

 

Već rano ujutro vredni organizatori su postavili na ražanj prase i jagnje, kako bi bili pečeni do početka turnira koji se održao na poznatom SPORT placu Bilchen u blizini belgijske granice.

Nažalost, veče pred početak otkazali Jugos i FK Azijak Ahen, šoferi gradskog saobraćaja. Bez obzira na to četiri ekipe su osvetlale obraz vrednim organizatorima ove manifestacije i to dve ekipe SV "Vuk", veterani "Vuka" i najmlađi FK United.

 

 

Igralo se po bod sistemu, a sve utakmice je vodio dobro ispitani sudija Nedeljko Klačar iz Ahena. Posebno se moraju pohvaliti igru i borbenost veterana "Vuka", koji se nisu lako predali mlađima. Ipak, pobedili su upravo najmlađi, FK United, koji je osvojio 9 bodova, pa im je pripao pobednički peha i 50 evra u bonovima. Drugo mesto osvojila je prva ekipa SV "Vuk" sa četiri boda, treći su bili veterani "Vuka" sa tri, za šta su oba tima nagrađena peharima, dok je četvrti drugi sastav "Vuka" ostao bez bodova i bilo kakve nagrade.

Najbolji igrač i strelac turnira je bio Stefan Vujičić iz Uniteda sa pet golova, dok je najbolji golman veteran SV "Vuka" Slobodan Sančo Vukosavljević (44). Pobednički pehar pokrovitelja "Vesti" predao je kapitenu FK Uniteda Danielu Vukosavljeviću predsednik SV "Vuk" Milovan Mile Mirković, dok ostale pehare je predao komesar turnira Živojin Veselinović.

Sastav pobedničke ekipe Uniteda: Stefan Vujičić, Aleksandar i Daniel Vukosavljević, Kai Hames, Marsel Maliu, Kevin Mpaso.

Komesari turnira su sjajno obavili svoj zadatak, što i ne čudi, pošto su u pitanju: Živojin Veselinović, Mirko Opalić i Milovan Mile Mirković.

Ostali deo programa protekao je uz pesmu i igru muzičkog benda Brane Trifkovića. Organizatorima sve pohvale, kao i ženama na lepim kolačima!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here