Najmlađi su navažniji

0

Poezijom zatvorili izložbu

Sveštenik protestanske crkve Vladimir Zahorec i predstavnik Crkvenog saveta

Angažovane profesorke

 

– Već čitavu deceniju učestvujemo na izložbama SFK-a, pa svake godine i deca i mi nešto novo naučimo, kako o srpskoj, tako i o kulturama drugih naroda i domaćina Švajcaraca – rekoše nam profesorke Dopunske škole Gordana Nikolić i Dragana Dimitrijević, koje obećavaju da će i iduće godine, kada dolaze slikari i fotografi iz Srbije, dati svoj doprinos ovoj lepoj manifestaciji.

reformatorske Evangelističke crkve u Cirihu Peter Detviler javno su se zahvalili ovogodišnjim specijalnim gostima iz Makedonije, napominjući da će SKF iduće godine ugostiti fotografe i slikare iz Srbije.

 

U toku dvonedeljenog druženja slikara, vajara, umetničkih fotografa, kao i na večerima poezije i muzike, brojna publika imala je prilike da upozna toplinu ljudi sa Balkana. Najmlađi slikari iz Makedonije, Srbije i Švajcarske takođe su imali svoju postavku u sklopu ove izložbe, a radovi mališana ni ove godine nisu ostali nezapaženi.

 

– Trudimo se da svake godine najmlađim učesnicima damo što više prostora. I pored nedovoljnih finansijskih sredstava, ova asocijacija vodi računa o najmlađim generacijama i njihovim potrebama. Cilj nam je da se njihovo učešće još više omasovi – kazao je za "Vesti" Vladimir Zahorec.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 31.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here