Najbolji juniorski teniser Srbije Hamad Međedović okušaće se u profesionalnoj konkurenciji pošto je kao deveti na ITF listi juniora počeo tekuću godinu.

Međedović će ove godine, umesto juniorskog Australijan opena, koji je otkazan zbog pandemije koronavirusa, igrati fjučerse u Tunisu, za koje se pripremao u teniskom centru “Novak” na Dorćolu.

Namera je da na njima sakupi određeni broj ATP poena, a onda se i potpuno posveti ATP turu.

– Uspeo sam da odigram dva fjučersa gde sam uzeo i poene i zadržim rang na ATP listi. Plan je da u 2021. pored juniorskih gren slemova odigram što više fjučersa i osvojim što više profi poena, da prelazak na profi karijeru bude popločan sjajnim rezultatima, daću sve od sebe da tako i bude – rekao je Međedović, a preneo Teniski savez Srbije.

Od značajnih dešavanja iz prošle godine, 17-godišnji Novopazarac izdvojiće eliminaciju Harolda Majoa na juniorskom Rolan Garosu i nada se da će na juniorskom nastupiti i ove godine. Takođe, Hamad je lani bio i jedini predstavnik naše zemlje na juniorskom Grend slemu u Australiji, a do sada je osvojio više priznanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here