Promo

Olimpijski centar „Jahorina“ bogatiji je od ove godine za još jednu turističku atrakciju – Gondolu „Javor Partizan“, koja je predstavljena na konferenciji za medije u Beogradu.

Brojne zvanice imale su priliku da u centru Beograda vide kabinsku gondolu čije svečano otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj lepotici.

Tim povodom, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, istakao je: „U prethodnim
danima ste bili u prilici da u centru Beograda vidite izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko
ćemo ih imati na Jahorini. Gondola je dužine 1.100 metara, ima i jednu VIP kabinu
prilagođenu za posebne prilike, a ukupnog je kapaciteta 2.700 skijaša po satu. Ova investicija vredna je osam miliona evra i povezaće deo skijališta Prača sa delom skijališta Poljice, a trasa će raditi i kada ostale instalacije zbog vremenskih prilika to nisu u mogućnosti. Uz gondolu smo izgradili i tri skijaške staze, uređene po FIS standardima, dužine pet kilometara, zaštićene vetroustavima i prekrivene sistemom osnežavanja“.

Ljevnaić je poručio da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija nije
izabrana slučajno. „Naše statistike govore da više od 50 odsto gostiju na Jahorini dolazi iz
Srbije, što nam je posebno drago. S obzirom da smo ovo leto radili više nego ikada i uspešno realizujemo 10 velikih infrastrukturnih projekata koji će zimu na Jahorini učiniti još
komfornijom za turiste i skijaše, čast nam je da to sve promovišemo u Beogradu. Jahorina
definitnivno postaje prepoznatljiv brend u zemljama regiona i šire, što je svakako u našem
interesu“, dodao je generalni direktor OC Jahorina.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović zahvalio je svim prisutnima što
daju doprinos da turistički proizvod sa Jahorine i Jahorina kao turistička destinacija RS bude dostupna svima onima koji žele svoj odmor da provedu na Jahorini. „Nama u Predstavništvu predstavlja posebno zadovoljstvo da radimo na promociji Jahorine u Srbiji, pre svega, zbog činjenice da je Vlada Republike Srpske svojim odnosom i izdvajanjem sredstava za sve ono što se radi na Jahorini jasno pokazala šta je Jahorina kao turistički proizvod. Takođe, jako je važno kada imate menažment koji je posveden poslu i prati svetske trendove“, dodao je Cicović.

Nakon Beograda, gde promocija gondole traje do ponedeljka 14. oktobra, od 17. do 21.
oktobra promocija se nastavlja i u Novom Sadu na Trgu slobode.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime