Austrijanac očekuje težak meč protiv Novaka Đokovića, pošto je po njegovom mišljenju Srbin trenutno najbolji igrač na svetu.

 

Dominik Tim (26) je u prvom kolu grupe ‘Bjern Borg’ na Završnom mastersu savladao Rodžera Federera.

– Kako biste pobedili Federera, sve mora da funkcionše u vašoj igri. To je bio slučaj sa mnom, igrao sm vrlo dobro. Ovo je lepa pobeda za mene. Svaki put kada igram protiv Federera to je velika čast. Kad pobedim, onda je još bolje”, rekao je Austrijanac.

U utorak od 21 čas odmeriće snage sa drugim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

– Sistem je brutalan. Već u utorak me čeka meča protiv Novaka. Ipak, pobedio sam sada, verujem da imam dobre šanse da se nađem u polufinalu čak i da izgubim u sledećem kolu. Jedino što mi preostaje je da se odmorim i treniram dobro.

Austrijanac i Srbin sastali su se devet puta, a u šest mečeva bolji je bio Novak. Poslednji međusobni susret, u polufinalu Rolan Garosa, pripao je Dominiku.

– Novak je u ovom momentu najbolji, pokazao je to i u Bersiju. Iako u Parizu nije bio na svom nivou, osvojio je titulu. To dovoljno govori o njemu. Ipak, pogledaću meč sa Rolan Garosa. Nije isto sada, ali neke stvari bih mogao da iskoristim. Verujem da je u ovom momentu najveći izazov izaći na crtu Novaku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here