EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

“Zvezda” dana u belgijskom fudbalu definitivno je napadač Antverpena Didije Lamkel Ze (24), koji je podigao veliku prašinu posle odluke kluba da ga ne proda grčkom Panatinaikosu.

Revoltiran takvom odlukom visoki Kamerunac (196 santimetara) je u trening centar Antverpena došao u dresu jednog od najvećih rivala – Anderlehta.

Naravno, obezbeđenje mu nije dozvolilo da uđe, ali je Didije okačio fotografiju u tuđoj opremi na Instagram i napisao: “Sutra dres Žerminal Beršota”, inače najvećeg, lokalnog rivala Antverpena.

– Jednostavno je, hoću da idem u Grčku. Dogovorio sam se. Ne igrajte se sa mojom karijerom – zapretio je Lamkel Ze na društvenim mrežama.

Dan kasnije ispred njegove kuće pojavila se policija. Navijači su besni. Lamkel Ze je shvatio šta je uradio i javno se izvinio poručivši treneru da može da računa na njega i na proleće. Međutim…

– Zgazio je na dušu ovog kluba. Nije to lepo reći, ali nije tajna da Didije nije u samom vrhu kad je u pitanju inteligencija. I mnogi ga ljudi iskorišćavaju. Provociraju ga da radi ovakve stvari… Ovo se ne radi – smatra generalni menadžer Antverpena Sven Žak.

Kameruncu ovo nije prvi minus. Pamti se njegova tuča sa bivšim saigračem Jeleom van Damom na treningu.Više puta je izbacivan iz prvog tima, to je i sad bio slučaj i zato se ponajviše ljutio kada mu nije dozvoljeno da ide u Panatinaikos.

Svađao se i sa navijačima, javljao da je bolestan kada je zakazan jači kondicioni trening…

Belgijski i holandski mediji već su proglasili Kamerunca “najvećim klovnom Evrope”, pa je pitanje da li se Antverpenu uopšte isplati da ga zadrži posle ovih ispada.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here