M. N.
UVEK DOBRO RASPOLOŽENI: Naši ribolovci iz Melburna

Srpsko ribolovačno udruženje iz Melburna organizuje svoje tradicionalno takmičenje u pecanju ribe u subotu 14. i nedelju 15. decembra na reci Mari River (Murray River) na adresi: Picnic Point Rd., Mathoura u Novom Južnom Velsu, u blizini Picnic Point Caravan Parka.

Kad se stigne do Picnic Point Caravan Parka, do lokacije pecanja, kao i svaki put do sada svi ribolovci će moći da se orijentišu uz pomoć postavljenih znakova.

Mesto Mathoura je udaljeno oko 280 kilometara od Melburna i do tamo je potrebno oko tri sata i trideset minuta vožnje. Prvo mesto osvaja onaj ko ulovi najdužeg marikoda. Za prva tri mesta su obezbeđene uobičajene novčane nagrade i sjajni pehari. Na ovom delu reke Mari River je dozvoljeno kampovanje.

Inače, prvo Srpsko ribolovačko društvo u Australiji osnovala je grupa entuzijasta, ljubitelja ribolova i prirode, na čelu sa Tomislavom Antonićem 2006. godine. Prvi sastanak i prvu godišnju Skupštinu održali su u prostorijama crkve Sveta Trojica u Bransviku. Društvo je te 2006. godine brojalo 84 člana.

Tokom proteklih 12 godina postojanja, broj aktivnih članova se menjao, ali sa ponosom se može reći, da je ukupno 443 ljubitelja pecanja i druženja bilo uz društvo. Iz udruženja se nadaju da će uskoro stići i do rekordnog broja od 500 članova.

Društvo dva puta godišnje, u jesen i u proleće, organizuje takmičenje u pecanju, prvenstveno na rekama i jezerima Viktorije, ali i na reci Murray River u NSW. Članovi s velikim nestrpljenjem očekuju odlazak i na neke dalje i zanimljive destinacije širom Australije. Takođe, društvo jednom godišnje priređuje zabavu Ribarsko veče, na kojoj se uz prijatnu muziku i posluženje mogu čuti zanimljive i nezaboravne priče sa druženja, kao i anegdote “najpopularnijih” članova.

Pridružite im se i Vi, oni su otvorenih vrata i srca za sve nove članove.

Sajt i telefoni za informacije

Sve potrebne informacije, a i za više detalja u vezi druženja pecanja, mogu se pronaći na internet stranici Srpskog ribolovačkog udruženja www.serbianfishing.org.au ili na brojevima telefona: 0419 005 867 (Tomo), 1417 011 101 (Ćiro). Srpsko ribolovačko udruženje želi svima iskrenu dobrodošlicu i srećan ulov.

Prijave na licu mesta

Prijave za takmičenje su od subote 14. decembra u 8 časova ujutro pa do kraja takmičenja, u nedelju 15. decembra 2019. godine u 12 časova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime