pixabay.com

Domino’s Pizza, koji važi za najveći svetski lanac picerija, ovog proleća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj.

Otvaranje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Šeraton u Zagrebu očekuje se u aprilu ili maju.

Za dolazak lidera u dostavi pica s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je kompanija All about pizza, odnosno Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornal, piše Poslovni dnevnik.

– U ovu priču krenuli smo pre nešto više od godinu dana, a sarađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Nemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio mašinstvo, oduvek sam se želio upustiti u drugačiju preduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal – otkrio je Sviben za hrvatski portal.

Uoči otvaranja prve poslovnice Domino’s je krenuo u potragu za menadžerom poslovnice pa je objavio konkurs. Kako napominju, postoji i mogućnost širenja poslovnica picerije u ostatku Hrvatske.

Pice će se pripremati pred kupcima

Prva posebnost poslovnice biće to što će se pice pripremati na licu mesta, ispred kupaca će se mesiti testo i slagati sastojci.

– Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvaliteta i zahteva sertifikata, ali verujemo da će se na sadašnjoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih – kaže Sviben.

Domino’s je američki multinacionalni lanac pica restorana sa sedištem u An Arboru u Mičigenu. Osnovan je 1960. godine kada su Tom Monahan i njegov brat Džejms preuzeli piceriju DomiNick’s. Ime Domino’s službeno su registrovali 1965. godine i nakon toga su počeli da se šire na ceo svet.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here