Najviše darova za bebu Sanju

0

Prezadovoljni svime što su dobili: Porodica Jović

Miodrag Jović, glava kuće, supruga Stanislavka, ćerke Jagoda (28), Suzana (26), Aleksandra (14), unuke Sara (9) i 15-mesečna beba Sanja imale su tako čemu da se raduju proteklih dana kada smo im prosledili paket dobročinitelja iz inostranstva.

 

Do Uševca smo nekako došli klizavom putem preko planine Goč. Obilne kiše počele su da stvaraju klizišta i odrone na putu, a pojavile su se i rupe.

 

Spustili smo se u reku Veternicu, nekako je prešli, da bismo stigli bliže kući Jovića. Svi su bili na okupu, osim Suzane, koja je otišla da okopava voćnjak u obližnjem selu, kako bi zaradila nadnicu. Dobiće oko pet evra, a to za njih mnogo znači.

 

Vesela i napredna

– Da nije bilo naše stalne dobrotvorke Ljiljane iz Australije i ostalih dobrih ljudi, pitanje je da li bismo sačuvali našu Sanju. Bila je bolesna, a nismo imali čime da je hranimo. Bog nas pogleda, a Sanju najviše, pa se pojavi Ljiljana, njen spas. Zato je sad kao lutka, vesela, zdrava i napredna – kazala je Stanislavka.

– Gospod neka nagradi njihovo plemenito srce. Koliko su Nataša i njena porodica nama pružili, neka im se stostruko vrati. Deca su se mnogo obradovala, pošto je u paketu bilo svega i svačega, a najviše za bebu Sanju. Lutke, odeća i obuća i slatkiši, bombone, čokoladice, pa vlažne maramice, sve što nam treba. Sanja će taman imati šta da nosi. Brzo raste, krupna je i treba da je obučemo. Zato još jednom hvala tim dobrim ljudima, želimo im sve im najbolje u životu – ističe Stanislavka i dodaje:

– Nema posla kod nas. Ove kiše nas nateraše da sedimo kod kuće. Reka Veternica nam prolazi na desetak metara od kuće i stalno smo pazili da se ne izlije. Hvala Bogu nije, ali je hučalo noću da nismo mogli da spavamo. Suzana je fizički najzdravija i prvo ona ide u nadnicu. Isto i Miodrag, ali ovog puta imao je posla oko bunara. Potekla je voda i srećni smo. Sada je red da sve sredimo i da uvedemo vodu u kuću. Kada se mora idem i ja u nadnicu, ako ima posla. Uglavnom, pratim Suzanu. Jagoda, koja je pomalo bolešljiva i slaba na nogama, pametna je i brižna majka. Već je očuvala svoju devetogodišnju Saru, odličnu učenicu trećeg razreda. Zato sada najviše brine o bebi Sanji. Radi i po kući, koliko može. Umesi hleb, zgotovi ručak…

Jagoda se ne odvaja od bebe Sanje, a kada dođe Suzana, onda ona preuzme brigu. Milo joj, njeno je dete. Istina, Jovići se i dalje muče da se prehrane, radeći po nadnicama. Nadaju se socijalnoj pomoći, koja bi im dosta toga olakšala. Da bar imaju za brašno i ono najosnovnije, ali i da očuvaju bebu živu i zdravu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here