Vesti

Srpski centar iz sidnejskog predgrađa Bonirig vrši sveobuhvatne pripreme za predstojeći 35. Folklorni festival, koji je će biti održan od 11. do 13. avgusta ove godine.

Kako saznajemo, biće to ne samo redak događaj ispunjen igrom, pesmom i velikim narodnim veseljem, već i jedan bogat vašar hrane, pića, domaće radinosti, ali i vrednih nagrada.

Naime, za ovu godinu priprema se možda najveća i najvrednija lutrija do sada, a među nagradama je i luksuzni auto marke KIA – sponzor kompanija „Peter Warren“ iz Liverpula.

Očekuje se dolazak rekordnog broja učesnika iz svih država i teritorija Australije, a zvezde festivala svakako će biti domaćini iz folklornog ansambla „Ravna Gora“, kojima će to biti prvi nastup pred ovdašnjom publikom posle tronedeljne turneje po otadžbini, na koju su otputovali prošlog četvrtka.

Do početka festivala ostalo je nešto više od mesec dana, ali već sada je vreme da ove datume zaokružite u svom kalendaru, kako ne biste propustili jedan od njavećih i najmasovnijih događaja ovakve vrste u srpskoj zajednici Australije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here