Nalazi obdukcije: Ivanu su ubili kokain i propofol

0

facebook.com/Iva Bodrozic
Još uvek se čekaju toksikološki nalazi koji će u potpunosti rasvetliti kako je Ivana preminula
 

Još se čekaju toksikološki nalazi koji će u potpunosti rasvetliti kako je preminula nesrećna devojka. Od koga je nabavila kokain, verovatno će ostati nepoznanica. Upravo zbog veće doze kokaina, kobnog dana u “Hajatu“ u sobi 326 nije uspevala da zaspi. Bio joj je potreban “propofol“, koji zavisnici koriste za “spuštanje“, a lekari u operacionoj sali za anesteziju.

Pozvala je reanimatora Ljubišu P. (50), kojem se požalila da “nikako ne uspeva da zaspi“. On je došao po nju i odvezao je na VMA, gde joj je medicinska sestra namestila braunilu.

Bila na sedativima

Nada Bodrožić tokom istrage je navela da je Ivana nakon očeve smrti često pila razne sedative, pa i “propofol“. Da je Ivana koristila sedative, dokaz je i kutija “ketonal fortea“, koji joj je nađen u tašni.

– Čekam rezultate nakon kojih će moj advokat znati da li ćemo tražiti novo veštačenje i analize na nekom drugom institutu – kaže Bodrožićeva, poslanica koja je juče u Skupštini Vojvodine prisustvovala sednici.

“Propofol“ joj nije dat u toj ustanovi. Ljubiša ju je zato vratio nazad u “Hajat“ sa braunilom u desnoj podlaktici. U sobi, u koju, po snimcima kamera, otiscima i DNK tragovima, niko nije ulazio sem nje, iskoristila je dve ampule “propofola“.

– Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz „propofol“ bila je kobna. To joj je usporilo i disanje i rad srca, usled čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka i disanja i rada srca – kaže naš izvor u Tužilaštvu.

Što se tiče sumnjivih modrica koje je imala po telu, veruje se da one nisu nastale nasilnim putem, već posle smrti ili kao posledica zloupotreba droge.

Sobarica hotela 11. decembra ujutru zatekla je jeziv prizor u sobi 326. Nesrećna devojka ležala je okrenuta na bok, u fetus položaju kraj kreveta, samo u gaćicama i trik majici, sa zabodenom braunilom i špricem dok je još jedan špric bio na podu. Beogradska policija je uzela snimke nadzornih kamera, otiske i DNK sa kvake, braunile, laptopa i mobilnog telefona.

Ivanina majka Nada Bodrožić, poslanica, i vlasnik TV "Pink“ Željko Mitrović, s kojim je Ivana bila u vezi zadnjih sedam godina, naveli su da ne sumnjaju da je reč o nasilnoj smrti, ali da žele da se otkrije ko joj je prodao anestetik. Uskoro se došlo i do imena Ljubiše sa VMA i medicinske sestre Sofije K., koja ju je snabdevala “propofolom“ ranije.

– Oboje je saslušala i vojna policija. On je priznao da ju je vozio na VMA, ali ne i da joj je prodao anestetik. Na poligrafu ne može da se kaže ni da je pao ni da je prošao, jer je imao čudne reakcije. Sofija je sve negirala. Reč je, ipak, o drugoj sestri, ali stavljanje braunile nije krivično delo, dok snabdevanje “propofolom“ jeste. Zato ćemo istragu nastaviti, ako se pokaže da je anestetik došao sa VMA, odgovaraće svi i šef odeljenja – kaže naš sagovornik blizak vojnim službama.

Druga tetovaža

Željko Mitrović je u iskazu rekao da je Ivana povremeno upadala u depresivna raspoloženja i njemu i svojoj majci slala poruke “ubiću se“. “Vraćali smo je iz mrtvih bar tri puta“, rekao je on, navodeći da je Ivana kada je išla na žurke koristila lake droge. Ivana je, osim tetovaže na leđima ispod vrata s natpisom “Željko“, i u dnu leđa imala tetovažu Mitrovićevog matičnog broja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here