Namešten meč između Zadra i Hajduka?

0

"Na spisku mečeva za koje državno tužilaštvo sumnja da su bili namešteni je i utakmica između Zadra i Hajduka, odigrana 26. aprila ove godine", preneo je ARD, pozivajući se na izjavu advokata jednog od osumnjičenih u skandalu koji ovih dana potresa evropski fudbal.

 

Zadar je, prema tom izvoru, morao ubedljivo da izgubi utakmicu, a susret je završen trijumfom Hajduka od 3:0.

 

Državno tužilaštvo u Bohumu objavilo je da je osim u Hrvatskoj, kladioničarska mafija režirala i mečeve u Nemačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Belgiji, Švajcarskoj, Turskoj, Mađarskoj i Austriji.

U Sloveniji je na listi sumnjivih utakmica između Drave iz Ptuja i Nafte iz Lendave, a jedan igrač je, kako se navodi, za nameštanje tog rezutlata primio mito od 5.000 evra.

 

Državno tužilaštvo u Boćumu navelo je da istraga o nameštanju utakmica evropskih nacionalnih liga traje od početka ove godine, kao i da su među uhapšenima i Hrvati Ante i Milan Šapina, koji su pre četiri godine osuđeni zbog lažiranja utakmica.

 

Nemački mediji prenose i da se na listi sumnjivih nalazi više od 200 utakmica, među kojima su i tri meča Lige šampiona, 12 susreta Lige Evropa i jedan kvalifikacioni duel mladih reprezentacja za plasman na prvenstvo Evrope.

 

Kladioničarska mafija je, kako se navodi, zahvaljujući nameštanju rezultata zaradila više od 10 miliona evra. Tužilac Andreas Bahman, koji predvodi istragu, naveo je da je do sada izdato više od 15 naloga za hapšenje, kao i da je u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji i Velikoj Britaniji pretreseno više od 50 stanova i kuća i da je u njima pronađena velika količina novca.

 

Nedeljnik "Špigel" tvrdi da se samo u nemačkim kladionicama, uključujući i internet, obrne tri milijarde evra. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here