Unsplash
Ilustracija

Nanoblejding je novi način iscrtavanja obrva, koji preuzima primat u bjuti svetu.

Ono što nam obrve čine licu isto je što bi i dobar kaput učinio zimskom autfitu – sva pažnja je na njemu i temeljna je tačka svakog luka. Baš tako je i u slučaju obrva – utiču na naš pogled, formu lica i celokupni izgled.

Baš zato, unazad par godina, sve više se o obrvama priča kao jako važnom segmentu bjuti rutine. Sve je više tretmana – od podizanja obrva, preko puder obrva, pa sve do tetovaža i polutrajnog mikroblejdinga. Ali stigla je još jedna polutrajna metoda, koja je najpreciznija dosad.

Nanoblejding – tetoviranje obrva

Reč je o nanoblejdingu, metodi tetoviranja obrva koja se radi s finim, ultratankim iglicama kako bi dlačice izgledale što stvarnije. Polutrajni pigment postavlja se ispod kože i tako se postiže izgled stvarnih dlačica. Traje duže od mikroblejdinga jer ulazi dublje u kožu. Rok ove tetovaže je oko tri godine, ali vreme trajanja zavisi i od jačine pigmenta, dubine, vrste mastila, intenzitetu rada i samoj koži pojedinca. Na primer, na masnijoj koži boja može brže da nestane.

Dok se mikrobeljding najviše preporučuje onima s normalnom ili suvom kožom, nanoblejding mogu da rade osobe svih tipova kože iako će nekima kraće trajati. Svakako, budući da je reč o tetoviranju, proces može biti lagano neugodan, uz popratno crvenilo i otekline. Međutim, otok brzo nestaje, nakon čega je važno tretirati obrve prema upustvima kozmetičara. Kad prođe početni period nakon tetoviranja, možete biti bez brige jer vam ni znoj ni kiša neće ukloniti obrve.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here