Patrijarh Irinej o upadu: Situacija je bila ozbiljna

Vestionline, Tanjug
EPA/VALDRIN XHEMAJ
Patrijarh Irinej

Patrijarh Irinej izjavio je danas da nimalo nije bilo prijatno kada je bivši crkvenjak upao u zgradu Patrijaršije i zatražio 200.000 evra, a iz patrijarhovog Kabineta za Tanjug dodaju da je situacija bila ozbiljna, da je upao u prostoriju do Patrijarhovih vrata i da su pregovori sa napadačem trajali više od jednog sata.

– Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i obavila posao. Bitno je da se sve dobro završilo – rekao je patrijarh za beogradske medije.

Tanjugu je u kabinetu objašnjeno da je naoružan muškarac upao u prostorjiju koja nalazi do patrijarhove, a na kojoj piše blagajna Hrama i to je, kako kažu, verovatno privuklo napadača.

– On nije znao da tu nema novca, da je reč o knjigovodstvu i da u kancelariji sede dva službenika zatrpana papirima – kazali su u kabinetu.

Prenose da je posle poziva policiji došlo mnogo specijalaca, da je hodnik bio blokiran, a da su pregovori trajali više od jednog sata. Policija je sve vreme nastojala da smiri situaciju, rečeno je u Kabinetu patrijarha gde još uvek sabiraju utiske od ovog događaja i kažu da je posebno strašno što se on dogodio u sred dana.

Bivši crkvenjak B. L. (42) upao je danas oko podne u Patrijaršiju i za taoce uzeo dvojicu službenika Patrijaršije.

Uz pretnju pištoljem od Crkve je tražio da mu isplati 200.000 evra.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime