EPA/Sascha Steinbach
Foto: Ilustracija

Nemački istražitelji saopštili su da se napad kamionom, koji se dogodio u ponedeljak u Limburgu, istražuje kao teroristički akt.

Incident se dogodio u Limburgu na zapadu Nemačke kada je muškarac (32) poreklom iz Sirije oteo kamion, udario njime u kolonu od osam vozila dok su čekali na semaforu i tom prilikom povredio osam osoba, prenosi BBC.

Muškarac je uhapšen, a utvrđeno je da on od 2015. godine živi u Nemačkoj.

Istražitelji su za nemačku ZDF televiziju rekli da se incident tretira kao teroristički akt, iako je ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer danas rekao da ne može da kaže kako je taj događaj klasifikovan.

Policija je u vezi sa incidentom pretresla stan u Langenu, nedaleko od Frankfurta, a vlasnik ukradenog kamiona rekao je lokalnim novinama da ga je muškarac izvukao iz vozila, prethodno prisilivši da otvori vrata.

Svedok događaja Betina Jaslej kaže da je razgovarala sa napadačem neposredno nakon događaja.

„Tekla mu je krv iz nosa, ruke su mu bile krvave a farmerke pocepane. On je rekao da ga celo telo boli, a kada sam ga pitala za ime rekao je da se zove Muhamed“, rekla je ona.

Prethodnih godina Nemačka je bila meta nekoliko napada džihadista, zbog čega je alarm podignut na najviši nivo. Najsmrtonosniji napad dogodio se decembra 2016. godine, kada je muškarac kamionetom uleteo u gužvu na Božićnom vašaru u Berlinu i tom prilikom usmrtio 12 osoba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime