Učenici srpske nacionalnosti su verbalno ali i fizički napadnuti u Osnovnoj školi “Dragiša Ivanović” u Podgorici, a uprava škole i nastavnici nisu na to reagovali.

Glavni akter neprimerenog ponašanja je učenica osmog razreda K. P, koja je prvo pevala ustašku pesmu “Čavoglavu” ispred zbornice, i to u prisustvu dežurnog nastavnika M. B, koji nije reagovao, prenosi in4s.

Ona je u školu donela i nož koji je stavila pod grlo učenici J. P, pa je nastavnica prekinula čas i pozvala razrednu, prenosi Tanjug.

Učenica K. P. je, takođe, napala učenike J. P, B. I, P. Š. i J. J. koje je udarala pesnicama i nogama, pa su narednog dana u školu došli roditelji napadnutih učenika, ali umesto da se situacija smiri, došlo je do konflikta sa roditeljima K. P.

Učenica je napala verbalno i učenika D. Ð. kome je zapretila: “Videćeš ti, Srbine, šta te čeka”.

Učenica je u školu donosila i improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: “Marš, Srbi, napolje. Crnom Gorom upravljaju Hrvati”.

Niko od nadležnih u školi i crnogorskom ministarstvu prosvete nije se, zasad, oglasio o tom slučaju, navodi portal.

6 COMMENTS

  1. Напад ученице на српску децу у Подогорици, ништа чудно ?? Наиме, треба имати увек на уму да су то срби ПОКРШТЕНИ у католике и сад су они већи верници од Папе и да су бивши Срби сад муслимани већи верници од Мухамеда. Ето одакле мржња, невероватно да мрзе и своје покрекло а поготово Православље. Срам их било, нек се сете свог порекла.

  2. Pa eto dokle dovede negiranje jednog naroda, jedne nacije,m jedne države i njezine crkve. Meni su pohrvatice isti kao i posrbice.

  3. Cemu se cuditi? Zalosno, ali pogodjeni trebaju najpre da se upitaju nisu li potomci komunista, koji su blatili Srpstvo i opovrgavali naciju. Za njih Srbi nisu postojali a svi koji su se osecali Srbima, za njih su bili CETNICI. Oni su izmislili i sugerisali novu naciju i jezik. Svako je morao biti “Jugosloven” i govoriti “jugoslovenski” – inace nije moglo da se uspesno studira i da se sa tek ispisanom diplomom dobije mesto direktora. Toliko ludi nisu bili ni u Sovjetskom Savezu.

  4. Pa Crnogorci, niko vas ne tera da budete Srbi. Ali da li su vam blizi svi osim Srba. Siptari, ustase, Turci. Pa dedovi vam se okrecu u grobu. Zar se ne plasite Boga!

    • Vidiš Darko ipak nas ”terate” da budemo Srbi, a niko nam nije bliži od bilo koga drugoga, politiku vode interesia a ne emocije, inače ste u ozbiljnom problemu. Pušti ti naše đedove oni su se najzad smirili od 1918. Moraću te razočarati Bog se obično ne bakće našim poslovima, ali na kraju svako dobije što je zaslužio, pa čini mi se da vaša budućnost nije ružičasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here