Napad na Vulina je borba za privilegije

0

Pokret socijalista smatra da se iza zahteva za smenu Vulina kriju lični interesi
 

"Vas ne interesuju ni radnička prava, ni socijalna zaštita, ni borba za nova radna mesta. Vas interesuju samo vaša radna mesta, vaše plate i vaše privilegije", saopštio je Pokret socijalista kao odgovor Savezu samostalnog sindikata Srbije (S S S S ) i Ujednjenim granskim sindikatima (UGS) Nezavisnost koji su danas pokrenuli inicijativu za Vulinovu smenu sa mesta ministra.

 

Odluku o poketanju te incijative doneo je Organizacioni odbor dve naveće sindikalne organizacije zbog načina angažovanja ministra Vulina u izmenama i Zakona o radu.

 

"Nalogodavci iz Demokratske stranke, koji i pišu vaša saopštenja, uvek i u svako doba mogu da pokrenu pitanje smene ministra Aleksandra Vulina, u parlamentu", navodi se u saopštenju Pokreta socijlista.

 

Pokret socijalista ističe da će se prema novim propisima, reprezentativnost sindikata dokazivati i da "niko neće imati tapiju na predstavljanje radnika", kao i da nijedan sindikat neće imati mogućnost da sprečava ulazak nekog drugog sindikata u socijalni dijalog, "kao što je to dosada bio slučaj sa ova dva sindikata".

 

U saopštenju se ističe da rukovodstvo S S S S i UGS Nezavisnost proteklih godina "nije bolela nijedna pljačkaška privatizacija" i optužuje ih da su godinama bili "ušuškani u svoje privilegije".

 

"Za dvanaest godina vladavine vaših partnera iz Demokratske stranke, kada su pljačkaškom privatizacijom uništene stotine firmi i otpušteno 400.000 radnika vi niste digli ni jedan štrajk", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista koji naglašava da će se sa svojim predsednikom uvek zalagati za radnike i njihova prava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here