pixabay.com

Američke snage napadnute su u bazi El Asad na zapadu Iraka, rekao je vojni zvaničnik SAD koji je želeo da ostane anoniman, prenosi Tajms of Izrael.

Nije precizirao o kakvom je napadu reč, ali je naglasio da nije bilo povređenih ni materijalne štete.

To je drugi takav udar na trupe SAD nakon više od dva meseca pauze.

Prethodni se dogodio tokom vikenda, kada su rakete ispaljene iz severnog Iraka na bazu u Siriji, u kojoj su smeštene snage koalicije predvođene SAD protiv Islamske države.

Trupe SAD na Bliskom istoku bile su na meti više puta od sredine oktobra, ali niz raketnih i udara dronovima prestao je nakon američkih vazdušnih napada na ciljeve povezane sa Iranom početkom februara.

Odgovornost za većinu ranijih udara preuzeo je Islamski otpor u Iraku, labava alijansa grupa koje podržava Iran, ali se nisu oglašavali povodom napada ovog meseca.

7 COMMENTS

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

  2. А ШТА ТРАЖЕ АМЕРИКАНЦИ ТАМО?
    ЈОШ УВЈЕК ОТИМАЈУ НАФТУ ОД ИРАКА А РАЗЛОГ ЈЕ ДА СЕ ТИМЕ ПЛАТИ ДОНОШЕЊЕ , РАТА, ДЕМОКРАТИЈЕ АМЕРИЧКЕ.
    И ТРЕБА ДА ИХ НАПАДНУ
    ТО ЈЕ ВИД РОБОВЛАСНИЧКОГ ОДНОСА АМЕРИКЕ ГДЈЕ ДОЂЕ ДА НАПРАВИ РАТ И ПОРОБИ СВЕ ШТО СЕ МОЖЕ ПОРОБИТИ.

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here