Printscreen: Youtube/ Milutin Mrkonjic
Milutin Mrkonjić

Počasni predsednik SPS-a, narodni poslanik i bivši ministar infrastrukture i saobraćaja Milutin Mrkonjić, preminuo je u 79. godini.

Mrkonjić je u narodu bio prepoznatljiv kao osoba zadužena za izgradnju i obnovu zemlje posle NATO bombardovanja 1999. godine, a ono što mnogi ne znaju je da je bio i istaknuti sportista u mladosti i neko pred kim je bila velika karijera.

Tako je Mrkonjić svojevremeno dao intervju za “Politiku” u kojem je otkrio da je kao mlad trenirao košarku.

– Trenirao sam košarku u Radničkom na Crvenom krstu, a imali smo i bokserski klub. Ali, nismo se tada predavali samo sportu. Mi, “krstaši”, bili smo posebna fela. Imali smo tu i svoj bioskop “Avalu”, pa pozorište Beogradsko dramsko… Nismo mnogo silazili do “štrafte”, do Knez Mihailove… Bili smo grad u gradu, velika grupa obrazovanih mangupa koji su imali svoj stil života – pričao je Mrkonjić.

Mrka je otkrio i da je bio kapiten nedavno preminuloj košarkaškoj legendi Dušanu Dudi Ivkoviću.

– Bio sam uspešan košarkaš dok se nisam povredio. Trener mi je bio Ranko Žeravica, a bio sam kapiten tima u kome je igrao aktuelni selektor Duda Ivković. Slobodno napišite da sam bio bolji od “Dude Glavonje”. Na prvu turneju u Italiju smo otišli 1960. godine, pobedili na nekoliko utakmica i mnogo se lepo proveli – pričao je Mrkonjić.

– Više smo mi jurili za loptom nego za ženama… Ali su nas volele. Mi, momci iz moje generacije, počeli smo da vodimo ljubav tek posle 20. godine. Najveći švaler iz našeg društva je bio Bata Đorđević, otac košarkaša Saše Đorđevića. Živi smo svedoci da je tako – otkrio je Mrkonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here