Pixabay.com

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala kaže da je Kosovo napredovalo u odnosima sa Grčkom i da ne vidi nikakvu prepreku da Grčka prizna Kosovo.

– Grčka ima svoje dileme i naš posao je da te dileme otklonimo – rekla je Gervala.

Ona je navela da ne može ništa da predvidi, ali da vidi značajan napredak u odnosima sa Grčkom.

– Imamo značajno poboljšanje u statusu, ne samo međusobnih odnosa, već i statusa naše saradnje, jer dok je naša kancelarija u Grčkoj bila samo obična ekonomska kancelarija koja se nije pojavila nigde, pa ni u Ministarstvu spoljnih poslova, ni u registrima i adresarima MSP, danas naš predstavnik u Grčkoj komunicira sa generalnim direktorom i drugim licima u MSP, što se dogodilo nakon što smo podigli diplomatski status te kancelarije – rekla je Gervala.

Uverena je da je Kosovo na dobrom putu kada je reč o stalnom unapređenju odnosa sa Grčkom.

– Postoji napredak, nema nazadovanja – navela je Gervala.

2 COMMENTS

  1. cega je ona ministar, koje drzave, zasto joj se daje prostor. bomardovati suverenu zemlju bez odluke UN, a onda nekome dati tu teritoriju, nije samo kraj UN, vec pocetak novog svetskog rata i novih odnosa u svetu.

  2. To se Kaze, para vrti gde burgija nece. Dok Nasi pokušavaju diplomatski da rese pitanje Kosova, sipati placaju i lobiraju gde god mogu. Treba se malo ugledati na njih pa ovi njihovim stopama….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here