EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
Hosein Salami

Komandant iranske Revolucionarne garde Hosein Salami danas je zapretio odmazdom svima koji su umešani u likvidaciju iranskog generala Kasima Sulejmanija, koji je u januaru ubijen u američkom napadu dronom u Bagdadu.

Kako je objavljeno na internet sajtu Revolucionarne garde, Salami je, u poruci američkom predsedniku Donaldu Trampu, najavio da će iranska osveta zbog “mučeničke smrti” generala biti “očigledna, ozbiljna i stvarna”, prenosi AP.

Agencija podseća da je Tramp ove sedmice zapretio da će SAD žestoko odgovoriti na bilo kakav pokušaj Irana da se osveti za Sulejmanijevu smrt, ističući da će Vašington uzvratiti “hiljadu puta jače”.

Prethodno se pojavio izveštaj prema kojem je Iran planirao atentat na američkog ambasadora u Južnoj Africi Lanu Marks, ali je Salami odbacio tu tvrdnju.

– Da li mislite da ćemo za mučeničku smrt svog brata uzvratiti tako što ćemo udariti na ambasadora koji je žena? Udarićemo na one koji su imali direktnu i indirektnu ulogu. Treba da znate da će se na udaru naći svako ko je imao ulogu u tom događaju, i ovo je ozbiljna poruka – istakao je Salami u poruci Trampu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here