Naši političari se u sve razumeju, samo ne u prostituciju

0

Beta/M.M.
On bar ima stav o ovoj temi: Branko Ružić
 

I dok je predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić otvoreno izjavio da se zalaže za legalizaciju prostitucije, njegovo mišljenje, međutim, ne deli većina političara sa kojima je Alo! razgovarao. Osim ponekog skromnog stava, najčešći odgovor koji smo juče dobijali od političara i javnih ličnosti, bio je "nemam komentar".

Milutin Mrkonjić, funkcioner SPS-a i bivši ministar infrastrukture kaže da "nije stručnjak za prostituciju", te da nije merodavan da o tome priča.
– Ne razumem se u prodaju ljubavi. Prošao sam pola sveta, ali tako nešto ne mogu da razumem. Svaku vrstu trgovine mogu da shvatim, ali ovu ne. Bane (Branko Ružić prim. aut.) mlađi je, pa je možda upućen u tu problematiku – rekao nam je Mrkonjić, koji je usput malo u šali "potkačio" stranačkog kolegu Ružića.

Ministar odbrane Bratislav Gašić (SNS) nema stav o legalizaciji prostitucije.
– Iskreno, ne razmišljam o tome. Možda Branko Ružić ima manje posla u vreme praznika, pa o tome priča – bio je kratak Gašić.

Fudbaleri zanemeli

Fudbaleri Mateja Kežman (35) i Vladmir Stojković Stojke (31) nisu hteli da govore o legalizaciji prostitucije.
– Ne bih da se izjašnjavam o tome – kratko je poručio Kežman, dok je Stojković rekao da "nema komentar".

Ružićevo mišljenje deli beogradski advokat Borivoje Borović, koji smatra da bi prostituciju trebalo legalizovati, jer bi se na taj način smanjio i drugi kriminal, koji ovaj zanat za sobom povlači.

– Prostitutke bi na taj način bile pod kontrolom države, lekara, finasijske policije i drugih državnih službi. Tako bi se smanjile i druge vrste kriminala, jer prostitucija za sobom povlači i trgovinu drogom i ljudima. Trgovina ljudima jedan je od najčešćih vidova kriminala i samom legalizacijom prostitucije ona bi bila sasečena – kaže za Alo! advokat Borivoje Borović, koji je pre više od dve decenije pisao magistarski rad na temu legalizacije prostitucije u Beogradu.

Njegov kolega Veljko Delibašić i autor knjige “U kandžama prostitucije” oštro se protivi legalizaciji.
– Legalizacijom prostitucije dobili bismo novo zanimanje. Šta bi bio sledeći korak? Otvaranje škola u kojima bi se stvarao ovakav stručni kadar? Apsolutno sam protiv – rekao je Delibašić.

Neutralan stav o ovoj temi ima šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović.
– Nemam jasan stav o toj temi. Mnoge zemlje su legalizovale, a ukoliko bi to pitanje stiglo i do naše Skupštine, najpre bi trebalo videti šta to donosi osobama koje se time bave, ali i samoj državi – smatra Borislav Stefanović.

Dijana: Zaprepašćena sam

Potpresednica SPS Dijana Vukomanović se na tviteru distancirala od stava sv og stranačkog kolege Branka Ružića.

– Zaprepašćeno se distanciram od mišljenja Branka Ružića koji se zalaže za legalizaciju eksploatacije žena u Srbiji – napisala je Vukomanovićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here