Naslednica Formule 1 gola zbog paštete

0

Tamara je prvo pozirala gola protestujući zbog ubijanja životinja zarad krzna, a sada se razgolitila u kampanji organizacije "People for the Ethical Treatment of Animals“ (PETA) u borbi maltretiranja pernatih životinja za dobijanje guščije i pačije paštete.

Na plakatu Tamara na sebi ima samo narukvicu i dva mala pačeta, a slogan koji Tamara promoviše je “Gola istina: foie gras je patnja u konzervi”. Reč je o guščijoj i pačijoj pašteti.

"Da bi se proizvela pašteta, patke i guske prisilno hrane tako da što im metalne cevi uguravaju u vratove. Kukuruzna kaša pumpa se u njihove želuce, dva ili tri puta na dan, svakoga dana i tako nedeljama. Cevi im ponekad probiju grla uzrokujući teške povrede koje im pijenje čine bolnim ili čak nemogućim“, rekla je naslednica Formule 1, koja je već godinama vegetarijanka.

 

Prethodni aktivizam samosvesne Tamare

Protiv guščije i pačije paštete zalažu se i bivši Džejms Bond, glumac Rodžer Mur, papa Benedikt XVI i britanski princ Čarls.

 

Obožavam da idem na revije i uživam da gledam šta je sve novo, ali jednostavno ne razumem zašto krzno ima svje mesto u modi, rekla je Tamara u okviru kampanje PETA protiv krznenih odevnih predmeta.

 

Prisilno hranjenje gusaka i pataka, odnosno proizvodnja foie gras, je toliko okrutno da je zabranjeno u 16 zemalja sveta.

 

Ona je, takođe, bila zgrožena načinom na koji se sa ovim životinjama postupa, jer se u najvećoj meri drže u zarobljeništvu, u katastrofalnim uslovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here