Z. Vicelarević
Učesnici sastanka u prostorijama konzulata

U Generalnom konzulatu Srbije u Frankfurtu održan je sastanak srpskih klubova i udruženja iz ovog dela Nemačke.

Sastanak je održan na temu dalje saradnje klubova i konzulata zbog promene koja je nastala razrešenjem dosadašnjeg generalnog konzula Branka Radovanovića odlukom Vlade Republike Srbije. Sastanak su vodili Stevan Sinđelić, konzul i Marija Rakić, novoimenovana vicekonzulka.

– U želji da se nastavi dosadašnja dobra saradnja pozvani su svi predstavnici srpskih klubova i udruženja, kao i predstavnici srpske zajednice u Savetu stranaca grada Frankfurta. Razgovarali smo o nekim važnim temama. Prva i najaktuelnija tema bili su parlamentarni i lokalni zbori koji će se održati 17. decembra. Jasno i nedvosmisleno sam preneo svim predstavnicima da treba da uzmu učešće u organizaciji i da svoje članove maksimalno upoznaju sa pravilima koje važe za naše građane u inostranstvu kako bi mogli da ostvare glasačko pravo. Još jednom sam ukazao da je 25. novembar poslednji datum za prijavu za glasanje u inostranstvu – rekao je konzul Sinđelić posle sastanka.

Druga bitna tema, kako navodi, bila je dalja saradnja klubova i konzulata.

– Tu smo imali i osvrt na prethodnu manifestaciju, Dani kulture Srbije, koji su održani u septembru. Jasno sam dao do znanja da je veoma bitno da ne dođe do nekih razmirica među klubovima. Treća tema je bila proslava Sretenja koja će 15. februara biti održana u konzulatu – istakao je Sinđelić.