Kosovo online
Žaklin Nastić

Poslanica Bundestaga Žaklin Nastić kaže da je jučerašnje nasilno zatvaranje ekspozitura srpskih banaka u četiri opštine na severu Kosova od strane Kosovske policije skandalozno i predstavlja korak dalje ka eskalaciji sa Beogradom.

Ona je na društvenoj mreži “X” navela da se Evropa zalaže za slobodno kretanje ljudi, kapitala i usluga, ali to se izgleda ne odnosi na srpsku manjinu na Kosovu.

“Zabrana korišćenja srpskog dinara kao sredstva plaćanja i povezano ugrožavanje egzistencije desetina hiljada Srba na Kosovu koji svoje plate ili penzije primaju u dinarima dovodi do još većeg iseljavanja Srba sa Kosova, što decenijama sistematski sprovodi albanska većina. Ako Bundestag i dalje želi da bude kredibilan kada su u pitanju ljudska i manjinska prava, mora najoštrije osuditi postupke Kurtijeve vlade umesto da ih nagradi podrškom u Savetu Evrope”, istakla je Žaklin Nastić.

1 COMMENT

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here