EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Zamenik šefa Severnoatlantske vojne alijanse Mirčea Ðoana čestitao je Ukrajini pobedu na takmičenju za Evrosong i ocenio da “lepa pesma” svedoči o hrabrosti te zemlje u ratu protiv Rusije.

Ministri spoljnih poslova NATO okupili su se u Berlinu da razgovaraju o mogućem članstvu Finske i Švedske u alijansi i ruskoj invaziji na Ukrajinu, a zamenik generalnog sekretara NATO, rumunski diplomata Mirčea Ðoana tom prilikom je čestitao Ukrajini pobedu na Evroviziji, preneo je Rojters.

“Želim da čestitam Ukrajini na pobedi na Evroviziji. Videli smo ogromnu podršku javnosti iz Evrope i Australije zbog hrabrosti. Naravno, i pesma je lepa”, kazao je Ðoana.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Rumunije predsedava ministarskim sastankom NATO jer je generalni sekretar Jens Stoltenberg pozitivan na kovid.

Ukrajinski predstavnici pobedili su na Evrosongu sa pesmom Stefanija, a Ðoana je pobedu prokomentarisao u kontekstu rata u Ukrajini i solidarnosti alijanse sa Kijevom.

7 COMMENTS

  1. Pesma je ona stvar na biciklu, pa još kad NATO čestita, ahahahaha, kakvi bolidi su ovi evropljani….kakvi bolidi, moj Bože…

  2. Pesma zaskuzuje ocenu 2, a Nato je to i glasao da pobedi njihovo dete, jer je Ukrajina bila pislusnik Amerike, a njihov cirkuzan Zelenski uzeo saku dolara od sviga tate, jer tata je sudija za prekrsaje, bilo bi komicno da nije smesno

  3. Ocigledno je zapad i ovu medjunarodnu kulturnu manifestaciju izkoristio za politicke svrhe.

  4. Jasno je kao dan Ukrajina je imala katasttrofalnu pesmu.Pevali su na jeziku koji ni Ukrajinci ne razumeju.Kvalitet pesme i izvodjenja bio bi realan na drugo mesto otpozadi.Ovo je politika.Nije ni cudo sto je NATO cestitao.Beda i mizerija NATO propasti .Publika je glasala iz sazaljenja i svoje prozapadne podrske vec unistenoj Ukrajini

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here