EPA/Neill Hall
Novak Đoković

Naomi Osaka, japanska teniserka, važi za veliku obožavateljku Rafaela Nadala i Serene Vilijams, međutim, otkrila je da je sve više počela da se divi Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta.

Dostignuća Đokovića iz godine u godinu su sve veća i značajnija, a rekorde nastavlja da niže i time oduševljava ne samo svoje obožavatelje već one koji su podržavali njegove najveće rivale.

Osaka uglavnom najviše voli da hvali Nadala, međutim kada su je nedavno pratioci na društvenoj mreži pitali ko joj je omiljeni igrač, Japanka je najpre pomenula srpskog asa.

“Iskreno, kako odrastam zaista sam naučila da cenim Novaka mnogo više. Taj čovek je neverovatan. Svi znaju da volim Serenu i cenim koliko su Nadal i Šarapova fokusirani na svakom meču”, napisala je Osaka.

Grend slem šampionka nije često javno govorila o Đokoviću, ali je za njega upitana pred Australijan open prošle godine kada je srpski as bio deportovan i nije mogao da igra u Melburnu. Tada je istakla da nije na njoj da govori na tu temu, ali da joj je žao što će Novaka neko pamtiti po toj ne tako lepoj priči.

– Ne smatram da je moje mišljenje važno, iskreno. Čak i ako kažem šta mislim, biće ljudi koji misle na jedan način i onih koji misle na drugi. Takođe, znam da mišljenje jednog čoveka neće promeniti ništa, samo će prouzrokovati dalje kontroverze. Situacija je stvarno loša. On je toliko veliki igrač i tužno je što će ga neki pamtiti samo po ovome. Ali takođe smatram da to nije na nama teniserima, to je na vladi Australije i njenoj odluci da taj slučaj reši – rekla je Osaka tada.

Japanska teniserka vratiće se tenisu naredne godine, a karijeru je ostavila po strani jer je ove godine postala mama. Poslednju titulu osvojila je 2021. godine na Australijan openu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here