commons.wikimedia/Rprpr
Knin

Ispred kafića “Petko” u Uzdolju kod Knina, gde su splitski huligani nedavno napali goste i vlasnika srpske nacionalnosti, ponovo je došlo do provokacija, prenosi portal Novosti.

Kako se navodi, grupa muškaraca je u petak ispred tog kafića istakla transparent na kojem je pisalo “Milorade, to se ne zaboravlja”.

Portal navodi da su policajci tog dana obezbeđivali kafić, ali i da su kazali da nije bilo remećenja javnog reda i mira.

Počinioci su navodno navijači zagrebačkog Dinama, Bed blu bojsi, koji su se vraćali sa utakmice svog kluba protiv Hajduka u Splitu.

Ta je grupa istakla još dva natpisa: ”Boričevac – 11 staraca, 44 žene i dece, Bosansko Grahovo – 62 žrtve, Brotnja – 37 žrtava, župa Dvor – potpuno pobijena, Krnjeuša – 200 žrtava, Kulen Vakuf – 900 žrtava” i “Pijetet sa žrtvama uvek je u nama; ubistva dece, žena i starijih bez imalo srama”.

Portal Novosti navodi da je jedan meštanin potvrdio da su se muškarci dovezli u automobilima zagrebačkih registracija.

On je rekao da na tom području nakon najnovijih incidenata vlada nesigurnost i strah među stanovništvom.

Hrvatska policija privela je više osoba za koje sumnja da su učestvovale u napadu na goste lokala “Petko” u Uzdolju kod Knina.

U napadu maskiranih osoba na goste kafića 21. avgusta, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang Bojsa, povređeno je više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here