Navikli smo na teži put

0

Posle svih dešavanja na startu kvalifikacija za Evropski šampionat u Francuskoj 2016. godine, meč sa Danskom bi za fudbalsku reprezentaciju Srbije mogao da bude i hamletovsko "biti il’ ne biti". Pobeda je postala imperativ, a ako se ponovo citira Šekspir, "da li je nešto trulo u državi Danskoj", saznaćemo u petak veče kad naš nacionalni tim bude igrao sa ovom skandinavskom zemljom.
Ono što je bitno jeste da srpski "orlovi" što pre zaborave sve što se dešavalo na prethodnoj utakmici sa Albanijom i koncentrišu se na nimalo lak duel sa Dancima. Naš prvi golman Vladimir Stojković priznao je medijima da su svi igrači posle prekinute utakmice sa Albanijom bili u grču, sve dok nisu čuli odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).
– Pomirili smo se sa tom odlukom i gledamo dalje. Želimo da se vratimo na one staze na kojima smo bili pre meča sa Albanijom. Ako pobedimo Dansku ponovo ćemo se uključiti u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Znamo da nam neće biti lako protiv Danaca, ali smo navikli da idemo težim putem – rekao je Stojković.
Prekinuta utakmica između Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj su oduzeta tri boda u kvalifikacijama, a naredna dva meča kao domaćin u Grupi I odigraće bez prisustva publike.
Stojković je kazao da ne očekuje mnogo od žalbe, koju je Fudbalski savez Srbije uputio UEFA na oduzimanje tri boda.

STOJKOVIĆ: Biću spreman
Vladimir Stojković je došao lakše povređen na pripreme, zbog čega je prvi trening odradio odvojeno od ostalih golmana, ali je poručio da će biti spreman za utakmicu s Danskom.
– Dobio sam udarac i pojavio se hematom na nozi, ali se to dešava posle skoro svakog meča. Ništa nije strašno i već sledećeg dana sam radio kao i svi drugi golmani. Za utakmicu protiv Danske sigurno ću biti spreman – poručio je bivši golman izraelskog Makabija.

RUKAVINA: Kao finale
Desni bek naše reprezentacije i španskog Viljareala, Antonio Rukavina, kazao je da meč sa Danskom doživljava kao finale.
– Ova utakmica je za nas finale. Imamo pritisak vežnosti meča. Pobedom bismo došli na svoje mesto, a imamo i iskustvo igranja pred praznim gledalištem – rekao je Rukavina.

GUDELj: Kako selektor kaže
Na pitanje novinara da li će izvoditi slobodne udarce kao u nacionalnom prvenstvu Holandije, kada je nekoliko puta sjajno pogodio mrežu, Gudelj je rekao:
– Ako selektor bude dozvolio rado ću šutirati slobodnjake. Voleo bih da nastavim niz koji sam započeo u klupskom dresu – rekao je Gudelj, koji je bio strelac na poslednja četiri meča u dresu AZ Alkmara.

– Iskreno ne očekujem mnogo od te odluke, niti mnogo razmišljamo o tome. Nama je u glavi predstojeći susret sa Danskom, koji može da odredi naš dalji pravac u kvalifikacijama – istakao je Stojković.
Vezni fudbaler "orlova" i holandskog AZ Alkmara, Nemanja Gudelj, kazao je da je saigračima u Holandiji morao da objašnjava šta se dogodilo na utakmici Srbije i Albanije.
– U Holandiji sam puno morao da objašnjavam šta se dogodilo na terenu. To se ne doživljava često na fudbalskim utakmicama. Bilo je kao na filmu. Holanđanima sam morao da objašnjavam celu pozadinu i detalje sa letelicom – rekao je Gudelj.
On smatra da je pred Srbijom težak zadatak, jer su "orlovima" bodovi neophodni.
– Protiv Danske neće biti lako. Danci imaju dobar tim, iskusni su i znaju da igraju. Kod nas postoji mali pritisak, koji nas motiviše da ostvarimo pobedu – rekao je Gudelj.
Posle tri odigrane utakmice, Srbija je četvrta u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa jednim bodom, dok je Danska prva sa četiri boda. Utakmica Srbija – Danska igra se u petak od 20.45 (CET) stadionu Partizana u Beogradu.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here