NBA: Majami i San Antonio u finalu konferencija

0

Kavi Leonard
 

Dvostruki uzastopni šampion Majami pobedio je na svom terenu Bruklin sa 96:94 i rezultatom 4:1 prošao u finale plej-ofa Istočne konferencije. Lebron Džejms bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 29 poena i devet skokova, Dvejn Vejd ubacio je 28, Kris Boš 16, a Rej Alen 12 poena.

 

U ekipi Bruklina Džo Džonson bio je najefikasniji sa 34 poena i sedam skokova, Pol Pirs dodao je 19, a Deron Vilijams 17 poena. Majami je bio u zaostatku tokom većeg dela drugog poluvremena, a manje od pet minuta pre kraja gubio je sa osam razlike. Aktuelni šampion je serijom od 12:0 uspeo da preokrene i pobedi, pa će
četvrtu godinu uzastopno igrati u finalu Istočne konferencije. Majami će u finalu igrati sa pobednikom duela Indijane i Vašingtona, u kome Pejsersi vode sa 3:2. Ekipa Erika Spolestre će pokušati četvrti put uzastopno da se plasira u veliko finale NBA lige, što je do sada pošlo za rukom samo Los Anđeles Lejkersima i Bostonu.

 

Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu Portland sa 104:82 i rezultatom 4:1 prošli u finale plej-ofa Zapadne konferencije. Kavi Leonard i Deni Grin predvodili su Sparse do pobede, Peti Mils dodao je 18, a Tim Dankan 16 poena i osam skokova. Toni Parker se povredio u drugoj četvrtini, zbog problema sa tetivom. U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Lamarkus Oldridž sa 21 poenom i 10 skokova, Demjan Lilard dodao je 17 poena i 10 asistencija, a Vesli Metjuz 14 poena. San Antonio će u finalu igrati protiv pobednika duela Los Anđeles Klipersa i Oklahome, u kome Tander vodi sa 3:2 i imaće prednost domaćeg terena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here