NBA: Pobede Majamija, Dalasa, Indijane i Oklahome

0

Vins Karter
 

Dvostrukim uzastopnim šampiona lige potrebna je još jedna pobeda kako bi se plasirali u narednu rundu. Do 19. uzastopne pobede nad Šarlotom, Majami je predvodio Lebron Džejms sa 30 poena i 10 skokova, Dvejn Vejd dodao je 17, a Kris Andersen 12 poena uz sedam skokova. Al Džeferson bio je najefikasniji u ekipi Šarlota sa 20 poena, dok je Kris Daglas Robert dodao 17 poena. Bobketsi u klupskoj istoriji nikada nisu ostvarili pobedu u doigravanju. Naredna, četvrta utakmica igra se u ponedeljak u Šarlotu.

 

Košarkaši Dalasa pobedili su na svom terenu San Antonio sa 109:108, poenima Vinsa Kartera u poslednjim trenucima utakmice i poveli sa 2:1 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije. Najefikasniji u ekipi Dalasa bio je Monta Elis sa 29 poena, Dirk Novici ubacio je 18, uz sedam skokova, Hose Kalderon dodao je 16, a
Samjuel Delamber 13 poena i 10 skokova. U ekipi San Antonija, koja je u regularnom delu imala najbolji skor u ligi, najefikasniji je bio Tim Dankan sa 22 poena, Toni Parker ubacio je 19, a Kavi Leonard 17 poena. Naredna četvrta utakmica igra se u ponedeljak u Dalasu.

 

Indijana je na gostujućem terenu pobedila Atlantu sa 91:88 i izjednačila na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije. Pol Džordž predvodio je Pejserse do pobede sa 24 poena i 10 skokova, Dejvid Vest dodao je 18, a Džordž Hil 15 poena.

Pol Milsap bio je najefikasniji u poraženom timu sa 29 poena, a Kajl Korver dodao je 15 poena i devet skokova. Naredna peta utakmica igra se u ponedeljak, a domaćin će biti Indijana.

 

Oklahoma je na gostujućem terenu posle produžetka pobedila Memfis sa 92:89 i izjednačila na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije. Rezervista Redži Džekson predvodio je Tandere do pobede sa 32 poena i devet skokova, Kevin Durent dodao je 15 poena uz 13 skokova, a Rasel Vestbruk 15 poena i sedam asistencija. U ekipi Memfisa Mark Gasol bio je najefikasniji sa 23 poena i 11
skokova, Majkl Konli dodao je 14 poena i 10 asistencija, a Toni Alen 14 poena i 10 skokova. Naredna peta utakmica igra se u utorak, a Oklahoma će biti domaćin.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here