NBA: Sparsima triler, sjajni Dejvis

0

Presudio Dalasu: Toni Parker

 

U "AT&T Centru" odigran je triler meč između Sparsa i Dalasa. Prvo je legendarni Nemac, Dirk Novicki, doneo minimalno vođstvo Mavsima na oko minut i po do kraja, da bi Toni Parker u sledećem napadu "pocepao mrežicu" van linije 7.24 metara za, ispostavilo se konačnih 101:100.

 

Priliku da donese trijumf gostima imao je Čendler Parsons, ali je on promašio šut u poslednjoj sekundi na opšte oduševljenje svih 18.000 prisutnih u dvorani.

 

Francuz je meč završio sa 23 poena (4/4 za tri), uz po tri asistencije i skoka, a na sjajan način ispratio ga je Manu Đinobili upisavši 20 poena i šest produktivnih dodavanja. Na drugoj strani, Monta Elis je bio najefikasniji sa 26 poena, Novicki je dodao 18, a poen manje Haris.

 

 

Uprkos povratku Kobija Brajanta, Lejkersi nisu imali šta da traže protiv Hjustona (108:90). "Rakete" je predvodio Džejms Harden sa 32 poena, a meč je ostao u senci teške povrede rukija Džulijusa Rendla.

 

Malo je nedostajalo da Entoni Dejvis sezonu u najjačoj ligi na svetu započne tripl-dabl učinkom. On je za 36 mijnuta provedenih na terenu ubacio 26 poena, a na to je dodao i 17 skokova i čak devet blokada! "Pelikani" su na kraju trijmfovali protiv Orlanda (101:84), a treba napomenuti fantastičnu partiju crnogorskog internacionalca Nikole Vučevića, koji je novim "monstruoznim" dabl-dabl učinkom (15 poena, 23 skoka) već počeo da pravda svaki uloženi dolar iz ugovora koji je potpisao pre nekoliko dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here