Iz najjače košarkaške lige na svetu je stigla neverovatna vest da je Lemarkus Oldridžodlučio da usred sezone ode u penziju.

Glavni razlog zaovakvu odluku jesu problemi sa zdravljem.

– Poslednju utakmicu sam odigrao sa nepravilnim otkucajem srca. Kasnije to veče se ritam još više pogoršao što me je dodatno zabrinulo. Sledećeg jutra sam rekao ekipi šta se dešava i oni su bili sjajni i odvezli su me u bolnicu na preglede. Iako se sada bolje osećam, ono što mi se dogodilo to veče je jedna od najstrašnijih stvari koju sam ikad doživeo – počeo je izlaganje Oldridž.

Nastavio je u istom ritmu.

– Zbog svega toga sam doneo tešku odluku – da odem u penziju. Tokom 15 godina mi je košarka bila na prvom mestu, sada je vreme da tu poziciju uzmu moje zdravlje i porodica. Zahvalan sam na svemu što mi je ova igra dala. Sjajne uspomene, uključujući i uspone, padove i prijateljstva koja sam stekao.

Zatim se zahvalio timovima za koje je igrao.

– Hvala Portlandu što je draftovao mršavog klinca iz Teksasa i pružio mu šansu. Tj grad mi je dao neke nezaboravne godine i uvek će ostati u mom srcu. Želim da se zahvalim Sparsima što su me primili u porodicu i pružili mi pet zabavnih godina. Na kraju želim da se zahvalim Bruklinu. Želeli ste me zbog onoga ko sam. U ovoj igri koja se toliko menja tražili ste da dođem i da radim ono što radim što je bilo dobro da čujem. Žao mi je što nije tarjalo duže, ali je bilo zabavno biti deo ove posebne grupe.

Na kraju je imao poruku za sve.

– Nikada ne znate kada će nešto da se završi, zato se postarajte da uživate u tome svaki dan. Ja mogu da kažem da sam to učinio – zaključio je Oldridž.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime