EPA/BRIAN HIRSCHFELD

Koronavirus poremetio je ovogodišnji teniski kalendar, ali je to odgovaralo Sereni Vilijams, jednoj od najboljih teniserki svih vremena.

Da je turnir održan kako je to prvobitno planirano, od 18. do 31. januara, nju ne bismo gledali na prvom velikom turniru u sezoni.

Razlog je povreda Ahilove tetive, zbog koje se Serena dugo mučila, ali je na kraju uspela da je sanira, pa je po pobedi nad Darijom Gavrilovom u drugom kolu Jara Valej Klasika, turnira koji je uvertira za Australijan open, izjavila da nije ni sama znala da će joj toliko vremena biti potrebno za oporavak.

– Ne bih igrala na Australijan openu da je on bio u prvobitnom terminu. Imala sam velike probleme sa Ahilovom tetivom, nisam ni pretpostavila da će mi biti potrebno toliko vremena za oporavak. Do krajnjih granica sam išla, ali sada sam ovde i takmičim se – ističe Vilijamsova.

Ona će u Australiji juriti svoj 24. trofej na gren slem turnirima, a treba napomenuti da je već napunila 39 godina. Ona je do sada čak sedam puta osvjala Australijan open, ali je poslednji put to učinila još pre četiri godine.

Turnir počinje za tačno sedam dana, 8. februara, a titulu u ženskoj konkurenciji će braniti Sofija Kenin koja je prošle godine u finalu savladala Gabrinje Muguruzu u tri seta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here