commons.wikimedia/Tiia Monto
Glavni grad Ukrajine Kijev

Zamenica predsednica Komiteta Dume za međunarodna pitanja Natalija Poklonska kaže da ne treba praviti prognoze na račun raspada Ukrajine, kako se ne bi dolivalo ulje na vatru ionako napregnutih odnosa između Moskve i Kijeva.

Ona je na taj način prokomentarisala izjavu zamenika predsednika komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodna pitanja Vladimira Džabarova da bi Ukrajina mogla da izgubi gradove Odesu, Herson, Nikolajev i Zaporožje, jer su podele unutar društva veoma duboke.

Prema njegovim rečima, Rusiju zabrinjava aktuelna situacija u Ukrajini jer predsednik Vladimir Zelenski u suštini ne vlada zemljom, dok „određene sile“ mogu potkopati državnost Ukrajine.

– Neću podržati mišljenje kolege iz Saveta federacije iz jednog razloga. Posle državnog prevrata u Ukrajini su nastupila teška vremena, jednom rečju rasulo: građanski rat, bes nacionalizma, bezakonje. Zato je potrebna mudrost, neverovatna čestitost i smelost rukovodstva da bi se uveo red u zemlji. Ima li sadašnje rukovodstvo te kvalitete ili nema – ne znam, vreme će pokazati – rekla je Poklonska.

Ona je podsetila da su odnosi između dve zemlje napeti, a da bi se oni normalizovali potrebno je strpljenje i uzdržanost, a što je najvažnije ne dolivati ulje na vatru.

– Ja sam mlad političar, bez velikog iskustva, ali iskreno volim i Rusiju i Ukrajinu i zato sam uverena da je potrebna promena retorike i zato nije poželjno praviti slične prognoze – zaključila je Poklonska.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime