EPA/Pantelis Saitas
Srpski turisti u Grčkoj

Predsednik bugarskog Saveza umetnika Hristo Mutafčiev kritikovao je sunarodnike koji odlaze na odmor u Grčku. Smatra da bi trebalo podržati domaći turizam, imajući u vidu posledice pandemije i tvrdi da Grci mrze Bugare i da su spremni da ih prevare.

U intervjuu za bugarsku TV „Sega“ on kaže da će letovati na obali Crnog mora.

– Podržaću domaći turizam na štetu Vizantinaca koji nas mrze iz dna duše i spremni su da nas prevare i više od toga – kaže on.

Kritikujući one koji su se uputili u Grčku, kaže da verovatno idu na odmor od onog novca koji im je država dala kao finansijsku pomoć da prebrode posledice krize izazvane pandemijom.

Ogorčen je i zbog toga što se u Bugarskoj reklamira Grčka.

– Već petu godinu s porodicom letujem u jednom istom mestu i nemam pritužbe. Bio sam i u Grčkoj, tamo nećemo. Znate, vaša koleginica sa bTV je rekla:’Vreme će krajem nedelje biti odlično, spremni smo da krenemo put Grčke‘ – zapanjen je Mutafčiev.

U poslednja 24 sata bugarsko-grčku granicu prešlo je više od 15.000 ljudi.

I sam premijer Bojko Borisov je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što domaći predstavnici turizma očekuju pomoć države, a pritom nemaju odgovarajući dijalog sa turistima.

– Riba je kod nas svežija i jeftinija, hoteli čistiji i bezbedniji – poručio je on vlasnicima restorana i hotela.

8 COMMENTS

  1. Glupi bugarin?! Nikada ali NIKADA, bugarski turizam ne moze da se meri sa ostalima!!! Jednostavno imaju losu poziciju?!!! Crno More je jako lose, prljavo i cesto nemirno?! Nemate osecaj da ste na primoriju?! Ako cemo pravo, JADRAN pa sve ostalo. Ta klima i miris mora je jedno od najboljih. Prvo bih uvek isao u Hrvatsku ali zbog cestih neprijatnosti ona je za zaobici?! Crna Gora takodje, precenjena, skupa, nesigurna?! U Grckoj se osecam lepse i sigurnije nego nazalost u C.G.?!

    • Zašto ne idete u Italiju na jadransko more. Tamo je prelepo. Italija se po pitanju kvaliteta u turizmu ne može porediti ni sa Hrvatskom, Grčkom, Crnom Gorom, Bugarskom. Mnogo, mnogo je bolka. A jeftinija je od pomenutih.

  2. Они мрзе и сами себе. Не идем код Грка него на море. Ове године ћу дебело да размислим због ове лаждемије.

  3. Bugari, kad god su mogli udarili su nam noz u ledja.Ni Bugari, a pogotovo Crnogorci (Srbi iz crne gore) nikada me videti neće.Vole milogorci vise siptare i hrvate nego Srbe.Nikada se ovaj naš srpski narod neće naučiti pameti , da gleda samo svoja posla i da se okrene samom sebi , a njih neka , pa da propadnu sami od sebe.Sad će se sigurno javiti neki “milogorac” iz Beograda da kaze kako Crnja i Gora nikad neće propasti. Ima i u Crnoj Gori poštenog i časnog sveta ali od fukare ne mogu da žive. Dođe vreme kad pamet zaćuti , budala progovori , a fukara se obogati(Ivo Andrić), to je stanje u Crnoj Gori , a bogami čini mi se ni u Srbiji nije bolje.

  4. Ne razumem snobove koji misle da se godisnji odmor moze provesti samo na skupom moru. Ili su opljackali siromahe ili su glupi i kvarni. Pa gosti imaju novac i mogu odluciti gde i kako ce ga trositi.

  5. Glupost ne poznaje granice. A sto se tice higijene, bio sam u helios parku hotelu sa 5 zvezdica u bugarskoj, i sam hotel je extra a cim izadjes iz hotela smece. 2m od ulaska u hotel je prljavo. Pametnom dosta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here