Vjačeslav Volodin
Vjačeslav Volodin

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin je izjavio da se Rusija ne meša u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, ali neće dozvoliti mešanje u svoje unutrašnje stvari.

Prema njegovim rečima, demokrate u SAD su opet „pokrenule staru priču“: prethodno je izdanje „Njujork tajms“ objavilo da su američki stručnjaci u oblasti digitalne bezbednosti i analitičari saopštili da Rusija navodno pokušava da se meša u izbore za američki Kongres.

– Sastavni deo naše politike je i to da je mešanje u unutrašnja pitanja suverenih država nedopustivo. Ne mešamo se i nećemo dozvoliti ni da se mešaju kod nas. Nove optužbe na naš račun su da američke demokrate opravdavaju svoj poraz na izborima za Kongres, koji će se sutra održati. (Predsednik Džozef Bajden) i njegovi partijski drugovi, će najverovatnije, izgubiti većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu. Američki narod neće glasati za demokrate samo zbog problema koji su nastali njihovom krivicom – napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Izbori za Predstavnički dom Kongresa na sredini predsedničkog mandata u SAD održaće se 8. novembra. Prema prognozama, republikanci bi mogli da dobiju većinu, što će im omogućiti da spreče sprovođenje predloga predsednika SAD Džoa Bajdena, člana Demokratske stranke, koji aktivno pruža pomoć Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Da li je moguće da SAD nije sramota da govore kako neka druga zemlja utiče na njihove izbore – pa to bi bila katastrofa – da nemaju procedure ili načine da zaštite regularnost sopstvenih izbora. Jedino ako Rusa koji žive u SAD i imaju pravo glasa kao građani SAD, ima toliko da mogu da utiču na izbore…pa u tom slučaju ne bi se vodila rusofobna politika…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here