Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može oštro da osudi mlade ljude koji su juče išli u kupovinu po popustima, ali da će nam to svakako doneti dodatne probleme po pitanju broja zaraženih koronom, što ćemo videti u danima koji dolaze.

– Stariji su najsavesniji, ali mladima smo koronom, da bismo zaštitli sve ljude, a pre svega starije ili one koji imaju druge komorbititete, uništili život – rekao je Vučić za Prvu TV upitan da prokomentariše jučerašnji masovni odlazak u šoping povodom tzv. Crnog petka i upozorenja lekara da je zdravstveni sistem pred “pucanjem”.

Kaže i da zato što su dočekali jedan dan da bi nešto imali ne može oštro da ih osuđuje.

– Ja se njima izvinjavam što smo njihovu sadašnjost tokom godinu dana gotovo uništili, ali molim sve ljude za odgovornost – poručio je Vučić i dodao, po pitanju epidemioloških mera u cilju očuvanja zdravstvenog sistema:

– Uradićemo ono što moramo da uradimo. Ako budemo morali da uvodimo teže mere uvodićemo ih – rekao je predsednik za TV Prva.

Povodom situacije u Nišu kaže da je stanje srećom nešto lakše nego u Beogradu i nekim drugim delovima Srbije.

Dodaje da se kriva u Beogradu nešto zaravnjuje i da će i otvaranjem novih Covid bolnica u Batajnici i Kruševcu za 15, do 16 dana situacija biti olakšana.

On očekuje da će time da se pomogne i Nišu i kliničkom centru u tom gradu.

– To je ono što možemo da uradimo, a sve ostalo je na odgovornosti ljudi – zaključio je predsednik.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime