Pixabay

U Rusiji veruju da mogu da se suprostave NATO-u.

Leonid Slucki, šef frakcije LDPR u Državnoj dumi Federalne skupštine Ruske Federacije, predsednik Komiteta za međunarodne poslove, smatra da će Rusija moći da odbije direktan napad NATO-a, iako je takav scenario nazvao “fantastičnim”, prenosi RIA Novosti.

– Nema potrebe da maštamo o tome. Moći ćemo da odbijemo svaki pritisak bilo koje nama neprijateljske sile… Ne mislim da može doći do takve vojne konfrontacije. Ali iako je ta petpostavka fantastična, sa moje tačke gledišta, Rusija će moći da da dostojan otpor bilo kome… Po našem vojnom potencijalu, u smislu našeg ljudskog potencijala, mi smo borbeno najspremnija sila na planeti – rekao je Slucki, odgovarajući na pitanje novinara o reakciji Rusije ako NATO pošalje snage u zapadni deo Ukrajine .

Ukrajinske “akcije” predmet suđenja

Slucki je rekao danas da će akcije ukrajinskih boraca u Marijupolju i Kramatorsku biti predmet suđenja na različitim nivoima.

– Da, sudovi će biti obavezni. Neprihvatljivo je opraštati takve stvari da se takve situacije nikada više ne bi dešavale u ljudskoj istoriji – poručio je Slucki u razgovoru sa šefom samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisom Pušilinom, prenose RIA Novosti.

2 COMMENTS

  1. Rusi su k’o mis u gvozdjaru. Mogu samo na paradama da se nesto ko pre 100 godina sepure. Ruska ekonomija je manja od ekonomije Beneluxa. NATO bi ih samleo. I iznutra i sa vana. Puno je i previse Rusa kojima se onaj ruzni, bolesni Putinov i izgled i mafijaski razum gadi. Stide se i verujte – da ga je ogromnoj vecini obrazovanih Rusa preko glave.
    Putin je mafijasko djubre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here