Pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je pitanje slobodne odluke miliona kupaca.

Generalni direktor BMW-a Oliver Cipse rekao je da bi Evropska unija trebalo da preispita svoje ciljeve za emisiju CO2. Regulatorni pritisak na proizvođače automobila da smanje emisiju ugljen-dioksida se intenzivira sledeće godine.

“Verujemo da je sveobuhvatna revizija zakona o floti CO2 u EU od suštinskog značaja”, rekao je Cipse tokom godišnje konferencije o rezultatima kompanije u četvrtak, piše Automotive News Europe.

2 COMMENTS

  1. Nije moguce silom privoliti kupce na skupu opciju, jer su elektricna vozila skupa za odrzavanje, smanjuju mogucnoat zamjene dijelova od vlasnika, trose mnogo elek. Energije, a kao sus motori su mali zagadjivaci. Prava politika bi bila da su ugradili el motore u autobuse i kamione a ne u putnicka vozila, jer je prevara u cilju sticanja dobiti od strane proizvodjaca. Proizvodjaci el auta imaju za cilj za kratko vrijeme uzeti mnogo novca.a ne vodeci racuna o opcijama, jer su ulozili vise novca u lobiranje uvoda el vozila nego u tehniku odrzivosti sistema. U Holandiji su vec zabranili djelimicno ili potpuno zavisno od regije upotrebu elektrovozila. Znaci treba se orijentisati na velike zagadjivace autobuse i kamione a ne na mala auta, sto je tesko objasniti, jer je jeftinija proizvodnja malih elmotora cesto odrzavanje sto uzima novac od korisnika, dok je.kod autobusa i kamiona druga prica a oni imaju motore koji zagadjuju 10 puta vise okolinu, nije normalno to sto se ne uvodi prvo kod teskih vozila elmotor….

  2. Lično moje mišljenje je da je sama eu nakaradna tvorevina u kojoj su izmešane babe i žabe,,,a i svi ti nakaradni zakoni o emisiji IZDUVNIH GASOVA su u najmanju ruku smešni….trebalo bi prepustiti svakoj državi da sama brine o svojoj zagađenosti a ne nametati preskupe opcije….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here