“Ne ostavljajte novac onima koji vas mrze i tuku samo zato što navijate za Crvenu zvezdu” (VIDEO)

Vestionline, Tanjug
Tanjug
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je zatvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji i poručio građanima Srbije da letuju “tamo gde ih vole”, a Grčkoj zahvalio na tome što razume probleme Srbije i što ne priznaje Kosovo.

Dačić je u Paraliju, kako kaže, došao privatno, na poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, a u obraćanju pred velikim brojem turista i gostiju iz Srbije i Grčke rekao je da Srbi u Grčkoj nisu u stranoj zemlji, već u zemlji koja ih, pored Rusije, najviše voli.

– Vi ste u zemlji u kojoj se nalaze dve velike srpske svetinje, Hilandar koji je izgradio Stefan Nemanja i ”Plava grobnica”, groblje na Krfu, gde počivanju heroji Srbije kojima je Grčka pružila utočište. Mi razvijamo dobre odnose između naše zemlje i bratske Grčke – rekao je Dačić.

On je pozvao građane Srbije da letuju tamo gde ih vole i poručio “da ne ostavljaju novac tamo gde ih mrze, gde tuku Srbe samo zato što navijaju za Crvenu zvezdu”.

– Navijajte večeras za Zvezdu, ovde u Grčkoj niko neće da vas dira. U zemljama koje bi trebalo da nam budu ”bratskije” od Grčke, pišu krivične prijave ako se peva ”Tamo daleko”, ovde će se večeras igrati kolo i niko vas neće dirati – naveo je sinoć Dačić, nakon čega su prisutni, uz aplauz i ovacije, zapevali “Tamo daleko”.

Dačić je rekao i da Grčka razume probleme Srbije i da nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, a govorio je i o tome što se mnogi u svetu bune jer Beograd radi na povlačenju priznanja tzv. Kosova.

– Borimo se za Srbiju, bez obzira koliko je to teško. Nama prete što to radimo, saopštenja dolaze iz raznih zemalja, sa Kosova, ali mi ne radimo ništa protiv nekog drugoga, mi branimo svoje. Želimo miran život sa svima, ali im ne damo da otimaju srpsku zemlju – rekao je Dačić.

2 KOMENTARA

  1. Dačiću prodji se divana.Svako valjda zna ko su ustaše,pa ako mu odgovara da ga vredjaju i ponižavaju alal mu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime