Trener fudbalskog kluba Jang Bojs Žerardo Zoane rekao je da se ne bavi istorijom i da želi da njegova ekipa pruži što više protiv Crvene zvezde.

Šef struke gostiju nije želeo previše da se bavi porazom njegovog kluba od Crvene zvezde 2004. godine.

– Nisam trener koji se bavi istorijom i upoređivanjem sa prethodnim utakmicama, a tek sa onim koje su bile pre mnogo godina. Želimo da pružimo što više na terenu, težićemo što boljem rezultatu, zapravo tamo gde smo stali u prethodnoj utakmici – rekao je Zoane na konferenciji za novinare u Beogradu.

Jang Bojs će u utorak gostovati Crvenoj zvezdi u revanšu baraža za Ligu šampiona, a prva utakmica prošle nedelje završena je 2:2.

Slično je bilo u duelu dva kluba 2004. godine, kada je prva utakmica isto završena 2:2 u Švajcarskoj, dok je Zvezda u revanšu bila ubedljiva i pobedila 3:0 za prolaz.

Zoane je upitan da li je njegova ekipa vežbala penale, na šta je odgovorio:

– Imamo dobre izvođače jedanaesteraca. Tako je bilo i 2004. godine.

Glavna tema na konferenciji bila je veliki broj povreda igrača Jang Bojsa.

– Videćemo ko će igrati. Sve zavisi od samog učinka, fizičke spreme i mentalne situacije. Ima mnogo faktora koji utiču na sastav tima. Odluku donosim na osnovu racionalnih faktora, ali i osećaja koje imam – rekao je trener Jang Bojsa.

Sa švajcarskim klubom je u Beograd doputovao srpski fudbaler Miralem Sulejmani, koji nije igrao u prvoj utakmici.

– Sulejmani trenira sve više i bolje. Ovde je sa ekipom, a posle treninga ću odlučiti da li će biti u timu – naveo je Zoane i dodao da nije siguran da li će igrati Kristofer Martins i golman David Fon Balmos.

Miralem Sulejmani, bivši reprezentativac Srbije

Pohvalno je govorio o pojačanju Frederiku Sorensenu, za koga takođe nije mogao da kaže da li će igrati.

– Sorensen se dobro uklopio u tim. On je doneo kvalitete koje će doprineti da naša ekipa bude još bolja – naveo je trener švajcarskog kluba.

Fudbaler Jang Bojsa Mišel Ebišer rekao je da njegovu ekipu neće poremetiti atmosfera u Beogradu.

– Biće potrebno da igramo super. Nismo zadovoljni rezultatom iz prve utakmice. Moraćemo da igramo dobro u odbrani, a gol svakako moramo da damo. Čuli smo o atmosferi ovde, ali ne plašimo se i ne obaziremo na nju, već samo želimo dobar rezultat – rekao je Ebišer.

On je naveo da će Jang Bojsu značiti iskustvo od prošle sezone kada je ta ekipa igrala sa Dinamo Zagrebu.

– Pokušaćemo da to iskustvo i tu emociju iz Zagreba pretočimo u predstojeću utakmicu i ostvarimo pobedu koja bi nas odvela u grupu Lige šampiona”, kazao je Ebišer.

Novinare iz Srbije je zanimalo šta je Miralem Sulejmani rekao saigračima o Zvezdi i tome šta ih čeka, na šta je Ebišer uz osmeh odgovorio:

– Da budem iskren, ništa nam nije rekao!

Revanš susret Crvene zvezde i Jang Bojsa počeće sutra u 21.00 na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here