EPA
Nikola Jokić

Los Anđeles Lejkersi savladali su Denver na svom terenu 119:108 u četvrtoj utakmici prve runde NBA plej-ofa i smanjili na 3:1.

Posle 11 uzastopnih poraza, od kojih čak sedam u plej-ofu, Lejkersi su konačno uspeli da pobede Denver Nagetse posle godinu i po dana. Da bi napravili nešto više, a to je uspeh na nivou čitave serije, biće im ipak potrebno kolosalno dostignuće, kakvo niko nikad u NBA nije napravio, da postanu prvi tim koji će preokrenuti 3:0.

A to znači da će morati da naprave bar dva brejka. Za prvi će imati priliku već u noći ponedeljka na utorak.

Šampionu nije pomogao još jedan tripl dabl kandidata za MVP Nikole Jokića, drugi u ovoj seriji. Zanimljivo, prvi je zabeležio u drugoj utakmici, kada su Nagetsi jedva izbegli poraz. Srbin je meč završio sa 33 poena i po 14 skokova i asistencija (šut iz igre 10/20, 2/5 za tri poena).

Poenterski pratili su ga Porter i Džamal Marej, ali kanadski reprezentativac je iz igre šutirao 9/23 i ovog puta nije ni stigao do prilike da se pobedničkim košem, kao u drugoj utakmici „izvadi.“

Možda je i odnos skokova 46:39 za Lejkerse imao presudan značaj. A u tom segmentu apsolutno je dominirao Entoni Dejvis koji je sakupio čak 23 uhvaćene lopte. Imao je još 25 poena i šest asistencija i svakako bio prva violina Lejkersa. Lebron Džejms bio je najefikasniji u redovima pobednika sa 30 poena, a dvocifreni su još bili Dianđelo Rasel i Ostin Rivs sa po 21 poenom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here