Tanjug
Branka Katić

Svečana premijera novog domaćeg filma “Sunce mamino” Koste Đorđevića biće održana 13. februara u MTS dvorani. Majku glavnog junaka Relje, zaljubljenog tinejdžera, koji organizuje babinu sahranu kako bi osvojio devojku Anu, tumači Branka Katić. Ona se na konferenciji za medije novinarima obratila onlajn, i istakla da je zaista uživala da sarađuje sa mladim glumcima i pohvalila Pavla Čemerikića koji je u ulozi njenog starijeg sina. Ona je napomenula da je poseban i talentovan, te da je sa razlogom toliko angažovan na različitim projektima na filmu i TV serijama. Takođe, Katić je naglasila da je i jedan dragi dečak Boško Ilić igrao njenog mlađeg sina, što joj je veoma prijalo.

– Pavle Čemerikić je lik koji nosi jednu posebnu naivnost u tom odnosu sa devojkom. Divno je to uradio, a onda kod kuće ga čeka nervozna majka koja ne vidi nikog oko sebe u toj svojoj nesreći i nezadovoljstvu. Pavle je igrao veoma zrelo u tom porodičnom odnosu, gde svojim postupcima pomaže majci da se vrati sebi, da se ona nekako sredi oko smrti svoje majke – smatra Branka Katić.

Slavna glumica je ocenila da je potrebno da svako od gledaoca pronađe neku svoju poruku filma koju će nositi, dok ona misli da bi osnovna poruka ovog ostvarenja bila – snaga ljubavi, da je uz nju danas sve moguće.

Današnje društvo je gore nego što je bilo, ocenjuje glumica, jer smo svi mnogo usamljeniji nego što smo bili.

– Ne postoji zajednica koja ti pomaže da gajiš svoje dete i onda iz te usamljenosti i pritiska, materijalnog najčešće, roditelji nemaju snage ni strpljenja za svoju decu. Taj kratki fitilj je poguban za porodičnu sreću. Mislim da i Olga koju tumačim, kao samohrana majka, prolazi sve te pritiske i reži umesto da razgovara sa svojom decu. Ono što je posebno dirljivo jeste kako Relja nalazi način kako da mamu vrati i sebi i svom bratu, ali i samoj sebi.

Branka Katić je naglasila da ne postoji formula za sreću jer je naš život onakav kakav ga mi napravimo, uprkos svim okolnostima koje u modernom svetu nisu na strani čoveka.

– Potrebno da svako pronađe neku svoju poruku filma, ali mislim da je osnovna ideja snaga ljubavi i kako smo svi bolji kada imamo nekoga o nama da brine i da nas zagrli.

Posveta Ani Božović

Scenarista i režiser Kosta Đorđević se i u prethodnim filmskim projektima bavio svetom tinejdžera, tako da je i u trećem delu to nastavio, jer kaže da ga mladi veoma privlače kao tema da o njima stvara autentične filmske priče.

– Mislim da “Sunce mamino” ima višeslojnost, toliko tema, tu je sukob generacija, porodični odnosi, prijateljstvo, odrastanje, prvi put suočavanje sa smrću člana porodice. Ovo je takođe i film o jednom drugačijem Beogradu – kaže Kosta Đorđević.

Film “Sunce mamino” je posvećemo Ani Božović, devojčici koja je poginula 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

– Ona je dete naših bliskih prijatelja, mog druga iz školske klupe u srednjoj školi. Mi smo bili na njenom rođenju, a bili smo i na njenoj sahrani i nije postojala nikakav drugačija mogućnost nego da ovaj film posvetim njoj – kaže Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here