Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

San o boljem životu naveo je brojne stanovnike Kosova da sreću potraže u nekoj od zemalja Zapadne Evrope, a redovi za predaju dokumenata za dobijanje viza su dugi i nepregledni.

Ispred ambasade Finske u Prištini za dozvolu za odlazak u ovu zemlju čekanje počinje još u ponoć.

“Čekamo ovako tri noći, ali zbog velike gužve ne možemo da dođemo na red da predamo dokumenta. Oni počinju da rade od devet sati, a za nas će ovo biti još jedna duga i hladna noć”, rekao je jedan od njih novinaru “Indeks-onlajna”.

Ovaj portal konstatuje da su glavni razlozi  zbog kojih se mnogi stanovnici Kosova odlučuju da napuste svoju domovinu siromaštvo i nezaposlenost.

4 COMMENTS

  1. Nek im to bude put bez povratka.Tamo su kod vojin prijatelja dobro došli,oni će ih puna srca primiti i prigrliri.Naravno dok ne shvate ko su oni.

  2. Oni znaju ko smo a znaju i koste vi mi idemo ali za dom spremni secas se 99 kadasu i od USA su dosli za odbranu domovinu mi ne trazimo ratnde dnevnice ko vasi teroristi ispred skupstinama mismo spremni ako domovini trebamu tusmo odnah!

  3. Albatrose,jednom si uspeo da pobegnes i sakrijes se iza nato smradova sli sledeci put ce biti drugs prica i nadam se da ces se vratiti i ostaviti kodke ns Svetoj Srpskoj Zemlji Kosmetu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here