EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da u ovom trenutku uopšte ne razmišljamo o promeni politike Srbije u vezi uvođenja sankcija Rusiji i istakao da bi, ako bi napisao sve pritiske kojima je bio, s tim u vezi izložen u proteklih šest meseci, to bilo obima Marksovog “Kapitala”.

Vučić je, na pitanje kako će se država u narednom periodu ponašati, s obzirom na velike pritiske da se uvedu sankcije Rusiji, odgovorio da se Srbija izjasnila o tome pre skoro 190 dana.

– Neki su rekli trajaće to svega dan i po, tri dana, mesec dana, a evo traje više od šest meseci. Time država Srbija pokazuje ozbiljnost i čvrstinu i da imamo svoja uverenja koja ne moraju da budu u saglasnosti sa onima koji misle da mogu da imaju neposredni i svaki uticaj na vođenje politike u Srbiji – poručio je on.

Vučić je naglasio da uopšte u ovom trenutku ne razmišljamo o promeni naše politike.

– Mislim da se pokazalo pametnim koju politiku vodimo bez ozbira na sve teškoće i pritiske. Neko bi rekao da bi mogao da se snimi petparački film ako bi se napisalo kada bih ispričao šta smo sve prošli od pritisaka u vezi sankcija. To bi bilo obima Marksovog “Kapitala” – istakao je on.

Vučić je rekao da ga čekaju važni sastanci u vezi energije, a to je sve povezano sa finasijama i svim drugim.

Rekao je da je spreman da provede novinare kroz predsedništvo da vide na njegovom spratu da je sva svetla pogasio, pa i, kako kaže, frižiderče u kojem drži “Kolu zero” i vodu , i da je to njegov doprinos štednji koliko može.

Ukazao je da nisu normalne cene na tržištu energije.

– Pogledajte samo šta je Crna Gora najavlila koliko će da se zadužuje i po kojim kamatama. Bukvalno neizdrživo – konstatovao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here