twiite.com/nbacoment
Čarls Barkli

Proslavljeni košarkaš Čarls Barkli našao se na meti kritičara zbog komentara upućenog jednoj ženi.

Penzionisani krilni centar uputio je uvredljiv komentar novinarki “Axios” Aleksi Mekkemond, koja je situaciju podelila na društvenim mrežama.

“Samo da znate, Barkli mi je večeras rekao da ne udara žene, ali da to radi udario bi mene. Kada sam prigovorila, on mi je rekao da ne znam da prihvatim šalu”, napisala je Mekkemond.

Nije poznato šta je prouzrokovalo Barklija da ovako odgovori novinarki, ali je bivši as Filadelfije, Finiksa i Hjustona oštro osuđen na društvenim mrežama.

“Barkli ima istorijat ovakvog ponašanja. On je 1997. godine ovako prokomentarisao ženske sudije: ‘Nadam se da neće biti ženskih sudija. To je jednostavno stvar principa. Ne bih želeo ni da muškarac sudi utakmicu ženske NBA lige”, prisetio se kolumnista “Njujork tajmsa” Sopan Deb.

“Barkli je jednom, u prostoriji punoj ljudi 2017. godine, rekao da crnkinje ne bi trebalo da prijave nekoga ko ih je seksualno napao sve dok ne dođu na poziciju moći u svojoj firmi”, napisao je kolumnista Keron Džej Filips.

Čovek koji je 11 puta bio Ol-star, pet puta bio član najbolje ekipe NBA lige i osvojio i MVP nagradu šalio se na račun žena i tokom igračke karijere.

“Ovo je utakmica koju ako izgubite morate da odete kući i da prebijete ženu i decu”, izjavio je Barkli nakon što je njegova Filadelfija umalo izgubila od Nju Džerzi Netsa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here