Youtube/MORH
Hrvatski vojnici

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović prozvao je danas vladu Andreja Plenkovića za “ignorantski pristup u vezi s opremanjem Oružanih snaga Hrvatske”.

– Ne želim da hrvatski vojnici budu glineni golubovi, nego ljudi kojima smo dali maksimum koji možemo, a ne minimum, naglasio je. Dakle, taj jedan potpuno ignorantski pristup u opremanju i strateškim planovima hrvatske vojske je meni neprihvatljiv – poručio je on.

Milanović je tražio sazivanje sednice Veća za odbranu zbog, kako je više puta istakao, lošeg stanja u Oružanim snagama, a nakon što je u javnosti eskalirao sukob izmedu njega i ministra obrane Marija Banožića. Hrvatski predsednik  je otkrio da nisu mogli da se slože oko zajedničkog saopštenja sa sednice Veća za odbranu.

– Tražio sam, predlagao da zajedničko saopštenje bude da je Veće zaključilo da trenutno materijalno stanje Oružanih snaga RH – materijalno, ne duhovno – nije zadovoljavajuće i da je potrebno ulagati ozbiljne napore u cilju ravnomernog razvoja svih grana Oružanih snaga. To nije bilo prihvatljivo. Meni nije bilo prihvatljivo mazanje očiju javnosti. Tako da se tu nismo ništa dogovorili. A na sednici Veća za nacionalnu bezbednost, jesmo – izjavio je Milanović.

On je dodao da su i ministar Banožić i premijer Plenković prethodno “mesecima na političkim skupovima i obraćanjima govorili o tome da će to biti sledeći korak dovođenja hrvatske vojske, posebno kopnenih snaga, na jedan pristojan nivo”.

– Ništa od toga. Prosto, ispalo je – rekao je Milanović.

2 COMMENTS

  1. Republika Srpska uskoro kada vrati Vojsku ,imaće jaču avijaciju od trenutne hrvatske avijacije :-))))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here