Tanjug/AP
Vasilij Nebenzja

Političko i diplomatsko rešenje ukrajinske krize je i dalje moguće, ali pod uslovom denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, kao i njenog povratka na neutralan i nesvrstan status, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici SB UN o Ukrajini.

Istakao je da je bitno da prava ukrajinskih građana koji govore ruski i nacionalnih manjina budu potpuno obezbeđena, čime bi se otklonili osnovni uzroci rata, prenosi RIA Novosti.

Kina poziva SAD da ne koriste ukrajinski sukob za unapređenje svoje geopolitičke strategije, rekao je zamenik stalnog predstavnika Kine u organizaciji Geng Šuang.

– Želeli bismo da skrenemo pažnju Sjedinjenim Državama da odvraćanje pažnje i prebacivanje krivice nije pravi način za rešavanje ukrajinske krize – naglasio je on.

Današnja sednica Saveta bezbednosti UN počela je minutom ćutanja zbog smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija u helikopterskoj nesreći.

2 COMMENTS

  1. Prava Rusa su ukinuta u Baltickim drzavicama kao i u Ukrajini.Prava Srba su ukinuta u Sloveniji Hrvackoj Kosovu djelimicno u Crnoj GORI.Pitateli se ko to kroji demokratiju i pod kojim principima ?

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here